Zeena Schreck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Zeena LaVey)
Naar navigatie springen Jump to search
Zeena Schreck, Berlijn 2011

Zeena Schreck, geboren als Zeena Galatea LaVey (San Francisco, 19 november 1963), is de enige echte dochter van Anton LaVey en Diane Hegarty (de oprichters van de Church of Satan). Ze heeft nog een halfzus en halfbroer: Karla LaVey en Satan Xerxes Carnacki LaVey.

Ze was al vrij snel nadat ze geboren was bekend bij de media. Ze kreeg de eerste officiële doop die de Church of Satan uitvoerde.

Als jonge vrouw verbrak ze al haar banden met de Church of Satan en leefde een normaal leven. Na vijf jaar huwelijk, scheidde ze. Ze trok daarop weer bij haar vader in en volgde haar moeder op als High Priestess, wat ze was van 1985 tot 1990.

De relatie met haar vader verliep stroef: ze klaagde hem aan wegens incest en ging bij haar moeder wonen.

Temple of Set[bewerken]

Zeena besloot in 1990 alle banden met haar familie te breken en weg te gaan bij de kerk. In 1995 sloot ze zich aan bij de Temple of Set, een sekte die zich specialiseert in zwarte magie en in 1975 werd opgericht door oud-leden van de Church of Satan. Voordat ze zich aansloot bij de Temple of Set, had ze al contact met hun High Priest Michael Aquino en besloot dat de Temple of Set haar meer aansprak dan de Church of Satan. In 2002 werd ze High Priestess van de Temple of Set, maar na nog geen jaar werd ze uit de sekte gezet vanwege onenigheid met de sekteleiding. Als reactie daarop begon ze een eigen organisatie.

Dood van Anton LaVey[bewerken]

Na het overlijden van haar vader Anton LaVey kwam ze meerdere malen in opspraak omdat ze verantwoordelijk zou zijn voor zijn dood. Het zou gaan om een uitgesproken vloek.


Voorganger:
Diane Hegarty
High Priestess van de Church of Satan Opvolger:
Karla LaVey
Voorganger:
Don Webb
High Priestess van de Temple of Set Opvolger:
Michael Aquino