Zoolander 2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Zoolander 2
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie Ben Stiller
Producent Stuart Cornfeld
Scott Rudin
Ben Stiller
Clayton Townsend
Scenario John Hamburg
Ben Stiller
Nicholas Stoller
Justin Theroux
Hoofdrollen Ben Stiller
Owen Wilson
Will Ferrell
Penélope Cruz
Kristen Wiig
Fred Armisen
Muziek Theodore Shapiro
Montage Greg Hayden
Cinematografie Dan Mindel
Productiebedrijf Red Hour Productions
Scott Rudin Productions
Distributie Paramount Pictures
Première 1 februari 2016 (Madrid)
Vlag van Nederland 11 februari 2016
Vlag van België 24 februari 2016
Genre Komedie
Speelduur 102 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget 50-55 miljoen US$[1]
Opbrengst 56,7 miljoen US$[2]
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Zoolander 2 is een Amerikaanse filmkomedie uit 2016 en werd geregisseerd door Ben Stiller. Het verhaal is afkomstig van John Hamburg, Justin Theroux, Ben Stiller and Nicholas Stoller. Hoofdrollen worden gespeeld door Ben Stiller, Owen Wilson, Will Ferrell, Penélope Cruz en Kristen Wiig. De film is het vervolg van Zoolander.

De film kwam uit op 12 februari 2016 en werd geproduceerd door Paramount Pictures. De film kreeg zeer negatieve kritieken en kreeg 8 nominaties voor een Golden Raspberry Award 2016.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Het gaat niet goed met Derek Zoolander. Zijn "Derek Zoolander Center For Kids Who Can't Read Good" (Het Derek Zoolander-centrum voor kinderen die niet goed kunnen lezen) is intussen opgedoekt. Zijn vrouw Matilda Jeffries werd vermoord en Hansel McDonald geraakte zwaargewond. Derek leeft nu alleen in New Jersey en gezien zijn huidige levensstijl verloor hij zelfs het hoederecht over zijn zoon Derek Zoolander Junior.

Derek krijgt op zekere dag bezoek van Billy Zane die hem uitnodigt op de modeshow van "House of Atoz" georganiseerd door Alexanya Atoz. Hij overhaalt Derek ook om zijn vroegere levensstijl terug aan te nemen omdat hij dan mogelijk terug het hoederecht over zijn zoon krijgt. Hansel is hersteld en keert terug naar zijn huis in Malibu waar al zijn vriendinnen zwanger van hem blijken te zijn. Ook hij krijgt eenzelfde uitnodiging van Billy. Op de modeshow wordt duidelijk dat Don Atari en zijn genderqueer-look de markt leiden.

Derek en Hansel worden door Valentina Valencia, een agente bij Interpol, gevraagd haar te helpen met enkele moorden. Er zijn de laatste tijd heel wat popzangers vermoord en allen van hen lijken op recente foto's de typische "Zoolander"-look te hebben.

Met de hulp van Valentina achterhaalt Derek dat zijn zoon in een lokaal weeshuis verblijft en zoekt hem op. Hij is verbijsterd dat Junior zwaar obees is en wil niets met hem te maken hebben. De geest van Matilda verschijnt en wil dat Derek zijn zoon beschermt en aanvaardt. Uiteindelijk neemt Derek zijn zoon mee naar Rome, maar na een incident keert Junior terug naar het weeshuis. Hansel ontvangt een anonieme telefoon met de vraag om om middernacht naar de Sint-Pietersbasiliek te komen. Hij gaat tezamen met Derek en Valentina waar ze Sting ontmoeten. Sting vertelt het verhaal van Adam en Eva en over de onbekende Steve. Steve zou de gezamenlijke voorouder zijn van alle modellen en iedereen die van hem afstamt, waaronder ook Derek, zou in zijn bloed de Fontein van de Eeuwige Jeugd hebben.

Derek keert terug naar het weeshuis, maar omwille van verbouwingen is zijn zoon daar niet meer. Daarop brengt hij een bezoek aan Mugato in de gevangenis. Mugato kan Derek in een val doen lopen waardoor Mugato met Derek's helikopter kan ontsnappen. Hierdoor zijn Derek en Valentina genoodzaakt om al zwemmend terug naar Rome te keren terwijl Hansel infiltreert in "House of Atoz". Daar blijkt dat Mugatu en Alexanya een moord hebben gepleegd op Don Atari. Ook hebben zij Derek Junior ontvoerd. Hansel kan hem bevrijden. Met z'n allen gaan ze naar IncrediBALL. Daar wordt Junior nogmaals ontvoerd door Mugatu en zijn trawanten.

Mugatu wil het hart uit Junior's lichaam snijden en zijn bloed vervolgens drinken om de eeuwige jeugd te krijgen. Derek, Hansel en Valentina kunnen hem tijdig stoppen met het feit dat ook Mugatu deel uitmaakt van de wereldtop in de mode. Verder blijkt ook dat Mugatu achter de moorden zit op de popzangers omdat hij dacht dat deze afstammelingen waren van Steve. Alexanya, die in werkelijkheid Katinka Ingabogovinanana is, valt Valentina aan. Mugatu biecht op dat het door zijn toedoen was dat het "Derek Zoolander Centrum" werd gesloten. Daarop neemt hij een explosief. Sting duikt plots op en beweert de vader te zijn van Hansel en dat ze een nieuwe look "El Niño" hebben. Het explosief ontploft in de handen van Mugatu waardoor hij sterft. Derek Junior vergeeft zijn vader. Derek en Valentina erkennen hun liefde voor elkaar.

Zes maanden later werken Derek en Hansel terug als model. Derek en Valentina hebben ondertussen een dochter Darlene. Derek Junior is een opkomend model en heeft een relatie met Malala Yousafzai. Hansel keert terug naar zijn vriendinnen waar hij vader wordt van 10 kinderen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Hoofdrollen[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Stiller, Ben Ben Stiller Derek Zoolander
Wilson, Owen Owen Wilson Hansel McDonald
Ferrell, Will Will Ferrell Jacobim Mugatu
Cruz, Penélope Penélope Cruz Valentina Valencia
Wiig, Kristen Kristen Wiig Alexanya Atoz
Armisen, Fred Fred Armisen VIP
Mooney, Kyle Kyle Mooney Don Atari
Jovovich, Milla Milla Jovovich Katinka Ingabogovinanana
Taylor, Christine Christine Taylor Matilda Jeffries
Theroux, Justin Justin Theroux Evil DJ
Lee Graham, Nathan Nathan Lee Graham Todd
Arnold, Cyrus Cyrus Arnold Derek Zoolander Jr.
Zane, Billy Billy Zane zichzelf
Daly, Jon Jon Daly Agent Filippo
, Sting Sting zichzelf
Cumberbatch, Benedict Benedict Cumberbatch All

Bijrollen[bewerken | brontekst bewerken]

In de film hebben Katy Perry, Neil deGrasse Tyson, Tommy Hilfiger, Naomi Campbell, Justin Bieber, Ariana Grande, Kiefer Sutherland, Mika, Skrillex, Susan Boyle, ASAP Rocky, MC Hammer, Anna Wintour, Marc Jacobs, Kate Moss, Alexander Wang, Valentino Garavani, Katie Couric, Christiane Amanpour, Jane Pauley, Natalie Morales, Soledad O'Brien, Don Lemon, Matt Lauer, Willie Nelson, Ólafur Darri Ólafsson en Susan Sarandon een cameo-rol.