Arnhem Centraal (politieke partij)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Zuid Centraal)
Ga naar: navigatie, zoeken

Arnhem Centraal is een lokale politieke partij in de Nederlandse gemeente Arnhem. DE raadsleden (2014-2018) namens Arnhem Centraal zijn Lea Manders en Guus van der Laak. De partij is eind 1997 is opgericht als Zuid Centraal door Sjoerd Veenstra en Nico Wiggers en sinds 1998 vertegenwoordigd is in de gemeenteraad van de Gelderse hoofdstad.

De partij richt zich op het stimuleren van een meer direct werkende democratie binnen de gemeente Arnhem. Burgers zijn verantwoordelijk voor en hebben daarom recht op invloed op hun eigen leefomgeving.

Zuid Centraal werd opgericht door bewoners van Arnhem-Zuid, die van mening waren dat er in hun stadsdeel (ten zuiden van de Nederrijn) niet voldoende voorzieningen waren, zoals die wel in Arnhem-Noord (Centrum) aanwezig waren.

Bij zowel de raadsverkiezingen van 2006 als de verkiezingen van 2010 haalde de partij drie zetels en in 2014 werden er twee behaald.

Op 24 juni 2016 werd de naam van de partij gewijzigd in Arnhem Centraal, met als achterliggende gedachte dat men niet langer alleen de belangen van inwoners van Zuid, maar van de hele stad zou vertegenwoordigen.

De raadsleden voor de raadsperiode 2014 - 2018 zijn Lea Manders (fractievoorzitter) en Guus van der Laak. De 'fractievolgers' zijn Julian Kuipers, Rombout Garritsen en René Kraayenbrink.


Externe link[bewerken]