Zuwe Hofpoort Ziekenhuis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hofpoort Ziekenhuis
Gezien vanaf de overzijde van de Polanerbaan, ter hoogte van nummer 13
Gezien vanaf de overzijde van de Polanerbaan, ter hoogte van nummer 13
Locatie Woerden
Coördinaten 52° 4′ NB, 4° 53′ OL
Huidig gebruik Ziekenhuis
Architect Hendriks, Campman & Tennekes
Detailkaart
Zuwe Hofpoort Ziekenhuis
Zuwe Hofpoort Ziekenhuis
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

Het Zuwe Hofpoort Woerden is een ziekenhuis in Woerden. De Sint Maartenskliniek heeft een vestiging in het gebouw van het Ziekenhuis, en er is een apotheek in het gebouw gevestigd. Ook is er een zogenaamde zorgpassage met winkels die patiënten van het ziekenhuis mogelijk nodig hebben, een restaurant, een kinderopvang, en een slaapcentrum voor de diagnose en behandeling van slaapproblemen.

Geschiedenis[bewerken]

In 1980 is na fusies met andere regionale ziekenhuizen het huidige pand in de voormalige polder Middelland betrokken. Met de bouw ervan was reeds in 1975[1] begonnen. Tussen mei 2002 en maart 2007 is het bestaande gebouw gerenoveerd en uitgebreid door Kruisheer Elffers Architecten[2]. In 2014 wordt bekend dat het Hofpoort Ziekenhuis gaat fuseren met het Sint Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein/Utrecht. Hoewel de locatie in Woerden wel zal blijven bestaan, is dan niet bekend welke afdelingen zullen blijven, en wordt voor het voortbestaan van het ziekenhuis gevreesd[3].

Ligging[bewerken]

Het ziekenhuis ligt aan de Polanerbaan 2, op loopafstand van het treinstation in een kantoorgebied. Het heeft een eigen (betaalde) parkeerplaats.

Externe link[bewerken]