Trekvogelpad

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Trekvogelpad
Trekvogelpad
Pad LAW 2
Uitgave NIVON
ISBN 9789491142093
Kenmerken
Van Bergen aan Zee
Naar Enschede
Lengte 414 km
Trekvogelpad

Het Trekvogelpad (LAW 2) is een langeafstandswandelpad in Nederland. Het pad ontstond in 1999 bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Vogelbescherming Nederland door drie langeafstandswandelpaden - het Waterlandpad, het Heuvelrugpad en het Gelrepad - samen te voegen. De route voert van Bergen aan Zee (Zeeaquarium) aan de Noordzee naar Enschede en heeft een lengte van 414 kilometer. Het Trekvogelpad is in beide richtingen beschreven in de gelijknamige Nivon-wandelgids. De recentste uitgave is de 5e druk uit 2016. Ten opzichte van de 4e druk (2010) is de route sterk gewijzigd.

Dat de route is uitgezet ter gelegenheid van het jubileum van de Vogelbescherming blijkt onder andere uit de ruime aandacht voor de vogels die in de verschillende gebieden gezien kunnen worden. Ook andere (cultuur-historische) bezienswaardigheden zijn in de gids beschreven.

Het Trekvogelpad is in beide richtingen aangegeven met de internationaal bekende wit-rode merktekens van langeafstandswandelpaden. Het kruist het Pieterpad in Vorden.

Etappes[edit | edit source]

1 Bergen aan Zee - Alkmaar
2 Alkmaar - Spijkerboor
3 Spijkerboor - Amsterdam
4 Amsterdam - Weesp
5 Weesp - Hilversum
6 Hilversum - Soesterberg
7 Soesterberg - Doorn
8 Doorn - Rhenen
9 Rhenen - Ede
10 Ede - Hoenderloo
11 Hoenderloo - Brummen
12 Brummen - Vorden
13 Vorden - Eibergen
14 Eibergen - Enschede (station)

Bijzonderheden[edit | edit source]

Bezienswaardigheden zijn per kaart in volgorde omschreven van west naar oost.

Openbaar vervoer[edit | edit source]

Aansluitingen op het openbaar vervoer zijn onder meer aanwezig in plaatsen met een station, aan of redelijk dicht bij de route: te Alkmaar, Amsterdam, Weesp, Hilversum, Hollandsche Rading, Maarn, Rhenen, Ede-Wageningen, Brummen, Vorden, Ruurlo en Enschede. Op de meeste kaarten in de wandelgids zijn één of meer bushaltes aangegeven.

Afbeeldingen[edit | edit source]

Externe links[edit | edit source]

Zie de categorie Trekvogelpad van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.