Overleg gebruiker:Diamant

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie



IN MEMORIAM - DIAMANT - LIAM SEGAERT (25 april 2000 – 16 november 2013)

Diamant is ons ontvallen. Een van de meest positieve en enthousiaste jonge bijdragers aan Wikipedia. Reeds op achtjarige leeftijd (!), begin 2009, begon hij enthousiast artikelen over Belgische snelwegen en verkeersknooppunten aan te maken. Zijn bijdragen waren encyclopedisch relevant, netjes geschreven en voorzien van informatieve afbeeldingen. Hij leerde snel om te gaan met opmaak, taalgebruik, lay-out en vormgeving en werd een waardevolle bijdrager aan het ideaal van het vrij verspreiden van kennis om de wereld een stukje beter te maken.

Spoedig daarna begon hij ook te helpen bij de controle van wijzigingen en het verwelkomen van nieuwe gebruikers. Hij kwam regelmatig online en werkte op een heel plezierige wijze mee aan het in stand houden van een betrouwbare encyclopedie met de andere wijzigingencontroleurs en ontwikkelde zich tot een gewaardeerde collega waarmee het prettig was om samen te werken en te praten via het chatkanaal, waar de controle live plaatsvindt. Hij gaf ons ook een kijkje in zijn persoonlijke leven tijdens het werken aan de encyclopedie en hield ons op de hoogte van zijn gezondheidstoestand omdat hij door een erfelijk probleem lichamelijk beperkt was in zijn mobiliteit. We hadden er bewondering voor hoe hij iets moois van zijn leven wist te maken thuis, op school en in zijn vrije tijd hier.

Diamant was op Wikipedia zelfstandig. Zijn ouders wisten dat hij hier actief was, maar dit was wat hen betreft zijn wereld. Hier had hij geen hulp van anderen nodig, maar kon hij anderen helpen. Hier was hij gelijkwaardig aan een ieder, want zijn lichamelijke beperking door zijn ziekte was irrelevant voor ons en speelde geen rol. Hij was voor ons een collega en maatje.

Enkele maanden geleden vertelde hij dat hij op 12 november geopereerd moest worden om zijn door een erfelijk defect, spinale musculaire atrofie type II, veroorzaakte scoliose te verlichten en een tijdje afwezig zou zijn daarna in verband met zijn revalidatie. We leefden met hem mee naar de operatiedag toe en wensten hem een goede ingreep en een spoedig herstel toe. En toen werd het stil en bleef het te lang stil en vroegen we ons af "waar onze Diamant toch was". Mailtjes bleven onbeantwoord en de reden werd uiteindelijk duidelijk: vier dagen na de geslaagde operatie was hij in het ziekenhuis onverwacht overleden aan een opgetreden complicatie.

Hij ging met zijn ziekte op een heel volwassen manier om en bleef altijd een fijne behulpzame collega hier. Ook op school en in zijn familie missen ze hem intens weten we inmiddels, door het contact met zijn ouders. Deze hebben ons laten weten dat ze deze pagina heel erg op prijs stellen en willen dat hij als eerbetoon aan hun zoon blijft bestaan en dat gebeurt uiteraard. Ook willen ze graag iedereen hieronder via ons dankzeggen voor de mooie woorden. En ook wij zullen hem blijven missen op Wikipedia en houden heel graag zijn herinnering via deze pagina en zijn gebruikerspagina levend. We zijn een vriend verloren die wijzer was dan sommigen die in jaren veel ouder zijn.

Namens het team van live-wijzigingencontroleurs van #wikipedia-nl-vandalism,
Jurgen, EvilFreD en MoiraMoira.

Wie dit wil kan door hier te klikken hier onderaan een berichtje plaatsen. Voor wie dat op prijs stelt kan het bidprentje van na de uitvaart met foto van Diamant per mail worden toegestuurd. Stuur daarvoor een mailberichtje aan EvilFreD of Jurgen.

Laatste bericht van Inertia6084


Home Overlegpagina Profiel Box Prijzenkast Werkruimte Artikelen Handtekening Bot Bewerkingen
Huidige overlegpagina Archief
Welkom op de overlegpagina van Diamant
Hier kan je terecht als je me iets wilt vragen of informatie geven.

Ik zal altijd proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op gestelde vragen. Om het overleg hier soepel te laten verlopen wil ik graag dat iedereen even deze stappen leest en uitvoert:
Onderteken uw bericht a.u.b. met vier tildes (~~~~).
Als u een vraag/opmerking heeft over een artikel, plaats dan a.u.b. in uw bericht een link naar het artikel.
Opmerkingen voor je artikel dat op de verwijderlijst staat AUB daar je opmerking te geven.
Telkens als er 1 bericht onder dezelfde titel gezet wordt, inspringen AUB.

Let op: Alle berichten worden na 1 week gearchiveerd door een bot.

Veelgestelde vragen / F.A.Q.  

W Waarom is de link die ik in een artikel naar een andere website plaatste weggehaald?
Op Wikipedia zijn we heel terughoudend met het toelaten van externe links. Mogelijk paste die link niet in het strikte beleid voor externe links.

W Waarom is het artikel over mijn band / ensemble / mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen?
Als je echt beroemd bent, wordt er vanzelf door een ander een artikel over je geschreven. Anderen schrijven sowieso neutraler en zonder de verdenking van zelfpromotie. Wil je weten of je of je groep echt opnamewaardig zou zijn, lees dan eerst de relevante teksten over de relevantie van muziek en over relevantie van muziekgerelateerde artikelen.

W Waarom is het artikel wat ik over mezelf schreef voor verwijdering voorgedragen?
Over jezelf schrijven is vaak niet handig. Als je echt beroemd bent, wordt er met meer distantie en zonder de verdenking van zelfpromotie heus wel over je geschreven door iemand anders. Wil je weten of je echt opnamewaardig zou zijn, lees dan eerst de relevante teksten over relevantie van personen door. Als je echt blatante zelfpromotie schreef of als het copyrightschending van een andere site was, dan is je tekst meteen verwijderd zoals je wellicht begrijpt.

W Waarom is het artikel over mijn bedrijf of bedrijfsprodukt voor verwijdering genomineerd of verwijderd?
Over het bedrijf waar je zelf bij betrokken bent schrijven is niet echt handig, want dan ontstaat al makkelijk de schijn van niet neutraal, belanghebbend of reclame. Je kunt verder lezen over mogelijke relevantie op deze pagina en ook een collega verwoordt misschien hier het motief daarvoor. Als het expliciete reclame of copyrightschending was dan is het meteen verwijderd uiteraard. Wikipedia is een serieuzen neutrale encyclopedie, oftewel geen reclamefolder.

W Waarom is het artikel wat ik een tijdje geleden gemaakt heb verwijderd?
Het artikel heeft twee weken ter beoordeling/verbetering op de verwijderlijst gestaan. Omdat het ofwel niet verbeterd was ofwel er geen steun voor behoud was omdat het als niet encyclopediewaardig is beoordeeld door de gemeenschap is het regulier verwijderd bij een onderhoudssessie die ik uitvoerde als moderator. Als het geen reclame, zelfpromotie, auteursrechtenschending, niet-encyclopedisch of echt aperte onzin was maar enkel een echt encyclopedisch artikelonderwerp wat je nog verder wilt afmaken (check dat dan eerst eens via deze pagina) dan kun je een gemotiveerd verzoek tot terugplaatsing hier indienen.

W Meer antwoorden en tips kun je vinden op de helppagina en bij de veelgestelde vragen.


Condoleances

Diamant, je was zo'n fantastische collega. Ik herinner me nog dat we met je zaten te praten terwijl je er lustig op los werkte in de wijzigingscontrole. Je was altijd zo blij en vrolijk! Ik voelde me hier niet bepaald thuis op sommige momenten, maar toen was jij er om me alles rustig uit te leggen. En het enthousiasme! Je werkte zoveel mee aan deze encyclopedie, gewoon omdat je het wou en graag deed. Dat was geweldig. Al het werk dat je erin stak zal nooit vergeten worden.
Dit komt opeens zo onverwacht. Ik wist van je aandoening en operatie af, maar dat het zo zou uitdraaien had ik nooit van mijn leven verwacht. Je bleef optimistisch en ging op een heel volwassen manier om met je aandoening. Een operatie, revalideren en klaar, zo leek het, maar ach, dan komt dit... Heel veel sterkte aan alle vrienden en familie. We zullen je missen. Heel erg. mountainhead / ? 14 dec 2013 21:04 (CET)[reageer]

Hall of Fame

Diamant is opgenomen in de Hall of Fame voor al zijn bijdragen die hij in zijn leven aan Wikipedia heeft gedaan.

Sjoerd de Bruin (overleg) 22 dec 2013 14:01 (CET)[reageer]

Archbishop Bashar Warda

Good morning, dearest Diamant, how are you? Please, can you help me, in reading this page and correting my mistakes?

I'll be pleased to help you in Italian and Portuguese.

Just 3 minutes. Thanks a lor for your precious help!

Rei Momo (overleg) 30 mei 2016 10:15 (CEST)[reageer]

Sorry to inform you, but Diamant passed away almost three years ago. Sjoerd de Bruin (overleg) 30 mei 2016 10:16 (CEST)[reageer]

Tien jaar later

Uit het oog, maar niet uit het hart. 💔 Southparkfan 16 nov 2023 15:26 (CET)[reageer]

Ik heb net het bericht van Jurgen, EvilFred en MoiraMoira zitten lezen en de herinneringen kwamen weer boven alsof het gisteren was. Wat kan een jonge gozer in zijn eentje een hoop teweeg brengen. Dqfn13 (overleg) 16 nov 2023 15:32 (CET)[reageer]

Jammer, ik wist toen niet van zijn situatie. Daarom snapte ik sommige dingen pas daarna. Tien jaar is lang, maar ben hem (je) zeker niet vergeten! - Inertia6084 - Overleg 16 nov 2023 19:41 (CET)[reageer]