Overleg gebruiker:Movingmagic

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Movingmagic, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.322 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Moving Magic[brontekst bewerken]

Hoi Moving Magic, ik zag je artikel Moving Magic. Het is helaas niet de bedoeling van wikipedia om uw eigen, ofwel een bedrijf van iemand anders te promoten. We zijn een encyclopedie, geen woordenboek of telefoongids. ALS u het bedrijf toch in de encyclopedie wilt krijgen, raad ik uw aan om een mooi artikel te maken en de richtlijnen van wikipedia te volgen. Buiten dit, wens ik u veel succes op wikipedia. Groetjes, Grashoofd 17 jan 2009 22:47 (CET)

Hoi Grashoofd,

Een onpartijdige, niet wervende beschrijving van een bedrijf staat vaak in Wikipedia. Hoe kan dat dan? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Movingmagic (overleg · bijdragen)

Kunt u een voorbeeld noemen? (U kunt trouwens het beste met ~~~~ (4 tildes) uw bericht afsluiten, zodat er een handtekening bij komt te staan) Grashoofd 17 jan 2009 22:56 (CET)

Hallo, ja, natuurlijk, ik keek bijvoorbeeld net naar "soulcage department", ik zal even zoeken naar meer. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Movingmagic (overleg · bijdragen)

Beste Movingmagic, ik denk eerlijk gezegd eerder dat het bedrijf niet aan de criteria voor encyclopedisch relevante artikelen voldoet. Het artikel was droog en neutraal, dat klopt wel, maar voldoet het aan de criteria zoals die hier: Wikipedia:Relevantie worden vermeld? Let wel: lang niet alle bedrijven zijn encyclopedisch relevant, en dus hebben ook lang niet alle bedrijven een artikel op Wikipedia. Uw artikel leek eerder een soort korte Gouden-Gidsomschrijving dan een encyclopedisch artikel (no offense, uiteraard). Vriendelijke groet, eVe Roept u maar! 17 jan 2009 23:00 (CET)[reageer]
Een zoekactie naar soulages departement levert bij mij niets op. Grashoofd 17 jan 2009 23:02 (CET)
Hallo Grashoofd,

Ja sorry, Soulcage Department is duits. Dus het staat in de duitse Wikipedia. Vriendelijke groet, Pieter Hoogstad

o.a. Dekamarkt en Eyeworks zijn ook bedrijven die een summiere beschrijving van zichzelf op Wikipedia hebben gezet. Moeten die dan niet ook worden verwijderd? Evenals Soulcage Department in de duitse versie? Anders voel ik mij wel ongelijk behandeld.

Met vriendelijke groet, Pieter

Hoi Pieter, een artikel als Eyeworks is best bekend, door haar werk voor programma's als Groeten Terug en Sterren dansen op het ijs. Zulke artikelen zijn niet door de eigenaren van hun bedrijf geplaatst, maar door een onafhankelijke wikipediaan die waarschijnlijk niets met het artikel te maken heeft. Daarnaast kloppen de Duitse en Engelse wikipedia's niet altijd, wij zijn eigenlijk heel anders dan deze twee zusters. Bij ons gaat het in feite over: 'kwaliteit is beter dan kwantiteit'. Groet, Grashoofd 18 jan 2009 13:24 (CET)