Overleg gebruiker:Tistaert

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Tistaert, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.748 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

  1. 14 aug 2008 20:27 (CEST) Zonder vooroverleg onterecht en eigenhandig verwijderen van wiu/ne sjabloon op G.P. Stad Zottegem. Ook respectloos tegenover Wiki-collegae dus, hoe nieuw iemand ook moge zijn. Arnaud 14 aug 2008 20:27 (CEST)[reageer]
    • kunnen we niet eerst even beleefd uitleggen dat dat niet de juiste procedure is, en pas bij herhaling waarschuwingen uitdelen? ws->hola — Zanaq (?) 14 aug 2008 20:29 (CEST)
      • Kan, maar ik begin dit soort gedrag van mensen ronduit zat te worden. Dat ze de procedures niet kennen, oke, iederen moet het "vak" leren, maar tis ook gewoon onbeschoft. Arnaud 14 aug 2008 20:31 (CEST)[reageer]
        • Sorry dat ik het zeg, maar ik vind dat ook onbeschofd naar de nieuwe gebruiker toe. Laten we Tistaert even rustig laten knutselen en deze discussie - waar hij eigenlijk niet zoveel boodschap aan heeft - op mijn overlegpagina voortzetten. Groetjes. — Zanaq (?) 14 aug 2008 20:32 (CEST)

G.P. Zottegem[brontekst bewerken]

Hoi. Ik zag dat je rond G.P. Zottegem twee artikelen aanmaakte. Het is in principe de bedoeling slechts één artikel per onderwerp te hebben. Alternatieve namen/schrijfwijzen kunnen dan een automatische doorverwijzing krijgen zodat het artikel wel altijd vindbaar is. Groetjes, welkom. — Zanaq (?) 14 aug 2008 20:23 (CEST)

Ik heb nog een beetje aan het artikel gesleuteld, en heb hier gemeld dat ik vind dat het artikel behouden kan blijven. Groetjes. — Zanaq (?) 14 aug 2008 20:56 (CEST)

Auteursrechtenschending Willy Schroeders[brontekst bewerken]

Hoi. Ik zag je artikel Willy Schroeders. Dat artikel lijkt vertaald te zijn van de Engelse wikipedia. Dat zou een schending van de CC-BY-SA zijn, die zegt dat altijd de auteurs genoemd moeten worden. Geef daarom in zo'n geval altijd aan wat de bron is, bijvoorbeeld in de bewerkingssamenvatting, of met {{Bronvermelding anderstalige Wikipedia}}. Groetjes. — Zanaq (?) 5 sep 2008 11:02 (CEST)

  • Beste Zanaq,

Ik denk dat de Engelse Wikipedia eerder mijn tekst van de website GP Zottegem ([1]) heeft overgenomen, dan ik die van de Engelse Wikipedia. Van alle renners die de GP Stad Zottegem - Tistaertprijs wonnen staat trouwens een (korte) biografie op de website [2]. Als ik tijd heb, zal ik deze biografieën ook publiceren op Wikipedia. Vriendelijke groet, Tistaert

Ok. Het wijkt best wel af van de tekst op je website, maar de genoemde feiten zijn ongeveer hetzelfde. Het is moeilijk voor mij om uit te zoeken wat nou precies waarvandaan komt, dus ik vertrouw je nu maar ff op je woord ;-) Het is wel handig om elk misverstand te voorkomen voortaan bij het aanmaken in de bewerkingssamenvatting aan te geven waar het vandaan komt. Anyway, dank voor je begrip en de uitleg. Groetjes. — Zanaq (?) 5 sep 2008 12:11

Hoi. Ik zag ook je artikel GP Stad Zottegem 2003. De tekst lijkt letterlijk afkomstig van deze website. Als je de rechten op die teksten bezit kun je de procedure op WP:TOESTEMMING volgen, in het andere geval is gekopieerd materiaal plaatsen niet toegestaan. Je hebt de site wel als bron opgevoerd, maar in artikelen staan als het goed is alleen bronnen voor de feiten, niet voor de creatieve auteursrechtelijk beschermde elementen. Los daarvan betwijfel ik de wenselijkheid van artikelen per koersjaar. Groet. — Zanaq (?) 5 sep 2008 14:27 (CEST)

Ik zie dat je het allemaal schoongemaakt/leeggehaald hebt: mooi. Ik heb {{nuweg}} op het artikel geplakt, en het is reeds verwijderd. Groetjes. — Zanaq (?) 5 sep 2008 14:38 (CEST)

Hallo Tistaert.

Zou je voortaan in een biografisch artikel zoals Maurice Blomme in de openingszin in elk geval de geboortedatum, nationaliteit en het beroep van de persoon over wie het artikel gaat willen vermelden. Nu moest je bijna het hele artikel doorlezen om te concluderen dat het hier een wielrenner betrof.

Mvg. **Man!agO** 11 sep 2008 14:48 (CEST)[reageer]

Bedankt voor de opmerking. Ik hou er zeker rekening mee.
Zie bijvoorbeeld ook hoe nu Roger Baens is geredigeerd. Succes! Beste groet, We El 11 sep 2008 15:03 (CEST)[reageer]

Verwijderingsnominatie Michel Buyck[brontekst bewerken]

Beste Tistaert, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Michel Buyck. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080916 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 17 sep 2008 02:04 (CEST)[reageer]