Christian Dior (lied)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Christian Dior
Single van:
Dopebwoy in samenwerking met Bryan Mg en SRNO
Van het album:
Hoogseizoen
Uitgebracht 10 april 2020
Genre Nederhop
Duur 2:32
Label Forever Lit Records
Schrijver(s) Bryan Mumvudi Gazombo, Jordan Averill Jacott, Serrano Gaddum
Producent(en) SRNO
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Dopebwoy
2020
Fuik
  2020
Christian Dior
  2020
100
Singletijdbalk van Bryan Mg
2020
I wanna
  2020
Christian Dior
  2020
Get it all
Singletijdbalk van SRNO
2020
3chiri
  2020
Christian Dior
  2020
Champagne Papi
Volgorde op Hoogseizoen
2
Dubai mall
  3
Christian Dior
  4
Jamaica
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Christian Dior is een lied van de Nederlandse rapper Dopebwoy in samenwerking met de Belgische rapper Bryan Mg en Nederlandse producer SRNO. Het werd in 2020 als single uitgebracht en stond in hetzelfde jaar als zesde track op het album Hoogseizoen van Dopebwoy.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Christian Dior is geschreven door Bryan Mumvudi Gazombo, Jordan Averill Jacott en Serrano Gaddum en geproduceerd door SRNO. Het is een nummer waarin de liedverteller aan een meisje vertelt dat ze van alles mag kopen, onder andere van kledingmerken Dior en Jimmy Choo Ltd. De single is de eerste die Dopebwoy uit heeft gebracht op zijn eigen label Forever Lit Records.[3] De single heeft in Nederland de platina status.[4]

Het was de eerste keer dat de drie artiesten samen op een track te horen zijn. Onderling waren en kwamen er wel al samenwerkingen. Dopebwoy en SRNO stonden in 2019 samen op de hit TikTok en herhaalden de samenwerking op Champagne papi, Marbella, Perro, Monaco en Panorama. Bryan Mg en SRNO stonden na Christian Dior onder andere nog samen op Validé en Montana. Voor Dopebwoy en Bryan Mg waren er voor en na Christian Dior geen andere hitsingles meer samen.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden bescheiden succes met het lied in Nederland. Het piekte op de zeventiende plaats van de Single Top 100 en stond 28 weken in deze hitlijst. De Top 40 werd niet bereikt; het lied bleef steken op de tweede plaats van de Tipparade.