Overleg:Groot Begijnhof Leuven

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Bij deze betwist ik het [herstel] door Mjansen. --Xaviervd 5 dec 2006 10:33 (CET)Reageren

Voor zover ik kan uitmaken is de informatie wel relevant en lijkt het vermelden van de huidige functie zeker encyclopedisch. Voor mij mag de informatie dus terug ingevoegd worden, al zou ik dat onder een andere plaats doen. De info gewoon tussen andere zaken verwerken komt de leesbaarheid van het artikel niet ten goede. -Phidias 5 dec 2006 11:23 (CET)Reageren

Welnu, van mij mag dergelijke informatie wel toegevoegd worden, maar toch enkele bedenkingen:

  • Ik vond dat de informatie een beetje rommelig aangebracht was tussen de bestaande tekst. Het zou dan in een aparte paragraaf moeten, want zoals hierboven gezegd, kwam het de leesbaarheid niet ten goede
  • Ik heb toch een beetje mijn twijfels of het echt nodig is te vertellen dat het Leuvens Universitair Koor in het Begijnhof zijn hoofdkwartier heeft: is dat nu echt iets dat de mensen moeten weten? Je kan dan misschien ook een lijst maken van alle instanties die er ooit hun hoofdkwartier gehad hebben of nog hebben (ik noem maar: de studentenkring van wiskunde, de afdeling monumentenzorg, de alumni scheikunde, ... : dat is toch allemaal niet relevant -- maar wel correct hoor) Men zou nog verder kunnen gaan en vermelden welke belangrijke wetenschappers ooit te gast zijn geweest in het Begijnhof, welke professoren er ooit gewoond hebben of nog wonen.
  • De toegevoegde informatie was ook gedeeltelijk ronduit fout. Er stond dat professoren voor een kort verblijf in het congreshotel wonen en voor wat langer verblijf in een van de appartementen. Dat slaat gewoon nergens op: voor korte verblijven zoeken de verschillende departementen een hotel in de stad, en dat is meestal niet dit hotel. Er wordt ook gezegd dat het Begijnhof de kans biedt aan gezinnen waar een van de leden nog studeert, om daar te wonen. Dat is een erg beperkte groep mensen: er zijn daar ook gezinnen van jonge onderzoekers (dus niet niet noodzakelijk studenten), alleenstaande onderzoekers (dus geen gezinnen), e.d.: het is allemaal zo divers dat het niet onder een noemer te brengen is, en dus kan men beter niks zeggen.
  • Er staat al (weliswaar beperkt) beschreven dat na de restauratie het Begijnhof dient als verblijf voor studenten en gastprofessoren. De huidige functie wordt daardoor voldoende omschreven. Mjansen 5 dec 2006 15:49 (CET)Reageren

OK, dan laten we dit artikel zo. Dank voor de uitleg. --Xaviervd 6 dec 2006 14:22 (CET)Reageren

Ongedaan maken van versie Wikifalcon[brontekst bewerken]

Wikifalcon heeft al enkele malen de illustraties bij dit artikel herschikt en verkleind. Ik ben het niet eens met deze herschikking om de volgende redenen:

  • Sommige illustraties stonden in de oorspronkelijke versie (die ik heb herzet) bij een bepaalde paragraaf omdat ze daar betrekking op hebben. In de herschikte versie staan die illustraties soms erg ver van de bewuste paragraaf (bv. paragraaf over Aborg)
  • Wikifalcon vindt de oorspronkelijke versie druk (een totale overkill, noemt hij/zij dat - hetgeen ik dan weer een totale overkill van woordgebruik vind). Iedereen kan natuurlijk een opinie hebben over zoiets, maar feit is dat talloze eerdere gebruikers zich daar blijkbaar niet aan stoorden (sommigen hebben zelfs illustraties toegvoegd)
  • Ik vind de aangepaste versie dan weer een onaangename bladspiegel hebben, met alle illustraties bijeengepropt in een smalle kolom aan de rechterkant (zoals al gezegd losgerukt van de context). Hierdoor is ook de tekst zelf smal, en op een saaie manier doorlopend. Dat is uiteraard een persoonlijke opinie, maar ik vind het eigenlijk van weinig respect getuigen dat iemand toevallig op een pagina voorbijkomt en die dan zomaar eventjes naar eigen smaak herschikt, terwijl over de oorspronkelijke indeling wel degelijk is nagedacht.
  • De foto's zijn ook veel te klein gemaakt: m.i. moet de illustratie al in de tekst (dus zonder doorklikken) verduidelijken. Zo is alleszins de oorspronkelijke versie bedoeld: telkens doorklikken en terugklikken maakt het lezen onaangenaam.
Heeft niet veel met persoonlijke smaak te maken, dan wel met praktische problemen. De foto's zijn veel te groot en domineren de hele pagina. Op een kleiner scherm zit je met de helft of drie vierde van het scherm gevuld met foto's met de tekst daar dan maar wat tussengepropt. Op een groter scherm (bv. 17") ontstaat het probleem dat afbeeldingen tekst gaan overlappen of dat er witruimtes ontstaan tussen de tekst (afhankelijk van de browser), omdat er teveel en/of te grote foto's aan 1 kant staan gepropt. Dit is een encyclopedie, waarin de tekst primeert, geen collageboek. 250px is nog steeds een heel mooie (en courant gebruikte) grootte van afbeeldingen in een artikel. Wil je de afbeelding beter bekijken, klik erop en je ziet ze in full resolution. Wikifalcon 19 dec 2007 12:29 (CET)Reageren
OK mjansen19 dec 2007 16:46 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Groot Begijnhof Leuven. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 20 jul 2017 08:10 (CEST)Reageren