Naar inhoud springen

Overleg:Jeugdwerk

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door Marrakech in het onderwerp Kopie

Kopie[brontekst bewerken]

Grote delen van het hoofdstuk 'Kadervorming' zijn vrijwel woord voor woord overgenomen uit de als bron opgevoerde tekst van de Vlaamse overheid. Dat lijkt me niet helemaal in de haak, en bovendien is de vraag wat de lezer opschiet met al die uitgebreide en veelal in nietszeggend proza gestelde functieomschrijvingen. Neem deze zin:

"De vorming tot animator is een samenhangend geheel en heeft tot doel kandidaten te vormen in het begeleiden en animeren van kinderen en jongeren in het jeugdwerk".

Dus de vorming heeft tot doel om te vormen, en de vorming tot animator heeft tot doel om kandidaten te vormen in het animeren. Daar word je als lezer niet veel wijzer van (en dan zwijg ik nog van de open deur dat de vorming tot animator een 'samenhangend geheel' is). Ook een zin als "In het vormingsproces wordt gewerkt aan inzichten, houdingen en vaardigheden" blinkt uit in vaagheid. Het lijkt me dan ook beter om het hele hoofdstuk te vervangen door een summiere opsomming van de genoemde functies. Marrakech (overleg) 17 nov 2016 13:59 (CET)Reageren