Naar inhoud springen

Overleg:Tapijt

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door Silver Spoon

Dit artikel is echt wel pro-tapijt opgesteld! Het lijkt wel een reclame folder van de Leenbakker of zo:

Tapijt is warm comfortabel en sfeervol. Daarnaast is er eindeloos veel keus op het gebied van kleur, dessins, materiaal en structuur. Woonkamer, slaapkamer, keuken of trap, in elke ruimte is tapijt toepasbaar en vrijwel niets is onmogelijk. Een sterk product waar onbekommerd op kan worden geleefd. Vele jaren lang.

Geluiddempend. Naast de veelzijdigheid van het product, heeft tapijt een aantal voordelen. Zo is tapijt o.a. geluiddempend. Vervelende geluiden en schelle klanken worden door de tapijtvezels geabsorbeerd en de overlast wordt beperkt. Daarentegen verbeterd tapijt de akoestiek, waardoor optimaal geluisterd kan worden naar de favoriete muziek. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie.


Warmte isolerend. Lekker spelen op de grond of met de blote voeten door het huis. Tapijt zorgt ook hier voor extra comfort, omdat het warmte isoleert. De stilstaande lucht tussen de pooldraden vangt de warmte op en voorkomt dat dit verdwijnt in de constructievloer. Hierdoor wordt bespaard op energie en kan de thermostaat een stukje lager worden gezet.


Veilig. Tapijt is veilig. De stroeve structuur verkleint de kans op uitglijden of vallen, in vergelijking tot een gladde vloer. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. In dat geval is het goed om te weten dat tapijt de val deels opvangt. De zachtheid van het product en de verende werking beperken de kans op verwondingen. Vooral met kleine spelende kinderen in huis, is tapijt ideaal.


Onderhoudsvriendelijk. Een veel voorkomend vooroordeel is dat tapijt moeilijk is in onderhoud. Maar niets is minder waar. De moderne tapijten van tegenwoordig worden in de fabriek voorzien van een vuil- en vlekwerende laag. Dit zorgt ervoor dat vuiltjes minder snel aan de vezels hechten en vloeistoffen als een soort druppel op de pool blijven liggen. Agressieve middelen zijn hierbij overbodig. Goed stofzuigen of deppen met een doekje is voldoende het tapijt mooi en schoon te houden.


De voordelen van tapijt op een rij:

    * Warm
    * Behaaglijk
    * Comfortabel
    * Zacht
    * Sfeervol
    * Luxe uitstraling
    * Decoratief
    * Modieus
    * Veilig
    * Slijtvast
    * Eindeloos veel mogelijkheden
    * Geluiddempend/ akoestiek verbeterend
    * Warmte-isolerend/ energiebesparend
    * Praktisch overal toepasbaar
    * Eenvoudig in onderhoud
    * Goed voor lijf en leden

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.241.221.213 (overleg · bijdragen)

Bedankt voor je opmerking, je hebt volkomen gelijk. Ik heb het verwijderd. Silver Spoon (?) 16 mei 2009 19:28 (CEST)Reageren