TomorrowWorld

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
TomorrowWorld
W&W tijdens editie 2013
Algemene informatie
Datum laatste week in september
Locatie Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten, Chattahoochee Hills, Georgia
Duur 1 weekend, 3 dagen
Genre(s) dance
Organisator ID&T
Edities
Aantal edities 3
Eerste editie 2013
Laatste editie 2015
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

TomorrowWorld was een jaarlijks driedaags dance-festival georganiseerd door ID&T Belgium in navolging van het succes van Tomorrowland de eerste editie was in 2013. Het wordt gehouden in Chattahoochee Hills, Georgia, VS. Na moeilijkheden met entertainmentbedrijf SFX, werd er besloten om in 2016 geen TomorrowWorld plaats te laten vinden.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In maart 2013 werd er nagedacht om het concept van Tomorrowland uit te breiden naar het buitenland. De locatie Chattahoochee Hills werd gekozen vanwege de overeenkomsten met Boom als terrein.

Ook op TomorrowWorld zijn er naast het hoofdpodium diverse podia aanwezig van onder andere Q-dance, Spinnin' Records en delegaties van artiestenlabels zoals dat van Armin van Buuren.

De eerste editie werd in 2013 georganiseerd met hetzelfde podium als dat van 2012 van Tomorrowland, dat Book of Wisdom heette.

Nadat het Noord-Amerikaanse entertainmentbedrijf SFX in financiële moeilijkheden verkeerde, meldde de organisatie dat "het in het huidige klimaat het niet mogelijk is om jullie de beste en unieke ervaring te bieden die jullie verdienen". De toekomst van het festival is onzeker.

Programma[bewerken | brontekst bewerken]

Jaar Bezoekersaantal Datum Artiesten Hoofdpodium
2015 25, 26, 27 september Adam Beyer, Afrojack, Armin van Buuren, Bingo Players, Dimitri Vegas & Like Mike, Flux Pavillion, DVBBS, Hardwell, Paul van Dyk, Rudimental, Noisecontrollers The Key to Happiness
2014 26, 27, 28 september Avicii, Armin van Buuren, Bassnectar, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Diplo, Kaskade, Martin Garrix, Nicky Romero, Skrillex, Steve Aoki, Tiësto, Zedd, Afrojack The Arising of Life
2013 27, 28, 29 september Aeroplane, Benny Benassi, Brennan Heart, Carnage, Chuckie, Congorock, Dimitri Vegas & Like Mike, Fedde le Grand, Ferry Corsten, John Dahlbäck, Laidback Luke, Psyko Punkz, Sebastian Ingrosso, Steve Aoki, W&W, Hardwell Book of Wisdom

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

  • (en) Officiële website
  • Bron voor programma 2014