Brian Zengeni

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Brian Zengeni
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Brian Kumbirai Zengeni
Geboortedatum 23 april 1985
Geboorteplaats Mutare, Zimbabwe
Sportieve informatie
Huidige ploeg Harare Cycling
Specialisatie(s) Veldrijden
Ploegen
2005-2007
2008-2009
John Saey Cycling Team
JB Cycling Center
Overige
Zeges:  
NK Zimbabwe 2006
Portaal  Portaalicoon   Wielersport

Brian Kumbirai Zengeni (23 april 1985) is een Zimbabwaanse veldrijder. Hij gold als een van de grootste Afrikaanse wielertalenten van zijn lichting. In 2006 was hij smaakmaker in de Ronde van Burkina Faso en hij werd Nationaal kampioen.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Toen de voormalige Belgische wielrenner Roger De Vlaeminck aangesteld werd als Zimbabwaanse bondscoach, boekte Zengeni veel progressie. Hij bracht veel tijd door in België, waar hij veelal trainde. Van het verblijf en de trainingen van Zengeni en diens ploeggenoten maakt VTM een reportage, genaamd 'Allez Allez Zimbabwe'.

In 2007 nam de jonge Zengeni deel aan het WK veldrijden voor beloften. Ondanks dat hij in goede vorm was, kon hij zich niet meten met de wereldtop. Zengeni en zijn ploegnoten waren geen partij voor de ontketende Lars Boom. Toch zag bondscoach De Vlaeminck nog veel mogelijkheden weggelegd voor Zengeni in de nabije toekomst.

Na het WK beleefde Zengeni met het team nog enkele mooie momenten. Door zijn goede prestaties werd hij uitgenodigd voor een UCI-wielerstage van vijf maanden in Zuid-Afrika. Naar aanleiding hiervan vertrok hij voor seizoen 2008 naar JB Cycling Center, de ploeg en academie van Johan Bruyneel.

Vanaf het seizoen 2009 reed Zengeni voor Harare Cycling.

Resultaten[bewerken | brontekst bewerken]

Ploegen[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]