Naar inhoud springen

Franco Mastantuono

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Franco Mastantuono
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Franco Mastantuono
Geboortedatum 14 augustus 2007
Geboorteplaats Azul, Argentinië
Nationaliteit Argentijnse
Lengte 180[1] cm
Been Links[1]
Positie Middenvelder
Clubinformatie
Huidige club Vlag van Argentinië River Plate
Rugnummer 30
Contract tot 31 december 2026
Jeugd
2011–2018
2018–2019
2019–2024
Vlag van Argentinië River de Azul
Vlag van Argentinië Club Cemento
Vlag van Argentinië River Plate
Senioren *
Seizoen Club W (G)
2024– Vlag van Argentinië River Plate 10(0)
Interlands **
2023– Vlag van Argentinië Argentinië –17 6(0)

* Bijgewerkt op 8 juni 2024
** Bijgewerkt op 8 juni 2024
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Franco Mastantuono (Azul, 14 augustus 2007) is een Argentijns voetballer die bij voorkeur als middenvelder speelt. Hij speelt bij River Plate.[2]

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Voetballer[bewerken | brontekst bewerken]

Jeugd[bewerken | brontekst bewerken]

Mastanuono begon op driejarige leeftijd met voetballen bij een lokale club, River de Azul, waar zijn vader coach was. Op elfjarige leeftijd verkoos hij een verblijf bij Club Cemento over een stap naar River Plate omdat zijn ouders wilde dat hij een tenniscarrière zou blijven nastreven. Mastanuono was als tennisser actief op nationaal niveau.

River Plate[bewerken | brontekst bewerken]

In 2019 besloot Mastanuono alsnog in te gaan op het aanbod van River Plate en kwam daar in de jeugdopleiding terecht. Enkele jaren later, in augustus 2023, tekende hij zijn eerste profcontract bij de club. Hoofdtrainer Martín Demichelis riep hem de volgende maand voor het eerst op voor de training van het eerste elftal.

Het daaropvolgende seizoen, 2024, maakte Mastanuono definitief de stap naar het eerste elftal. Zijn onofficiële debuut volgde in een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Mexicaanse Monterrey. Eind januari 2024 werd Mastanuono na Omar Rossi en Mateo Musacchio de derde jongste speler ooit in een officiële competities. In de Copa de la Liga Profesional tegen Argentinos Juniors viel hij in voor Facundo Colidio. Zijn eerste doelpunt voor River Plate volgde op 8 februari in de Copa Argentina-wedstrijd tegen Excursionistas. Daarmee werd hij de club's jongste doelpuntenmaker ooit, een record dat hij overnam van Javier Saviola.

Mastanuono speelde in de jeugd bij River de Azul, Club Cemento en River Plate. In januari 2024 debuteerde hij voor River Plate tegen Argentinos Juniors. Op 8 februari 2024 scoorde Mastanuono in de Copa Argentina tegen CA Excursionistas.