Naar inhoud springen

Gebruiker:Bert DK

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Welkom[bewerken | brontekst bewerken]

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
fr-3 Cette personne peut contribuer avec un niveau avancé de français.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
en-2 This user is able to contribute with an intermediate level of English.





Van harte welkom op mijn gebruikerspagina. Als u mij wilt contacteren, kan u dat doen via de overlegpagina.

Over Bert DK[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben een Belgische vertaler en bibliofiel met kennis van het Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans. Ik heb een achtergrond in de rechten en ben in mijn vrije tijd corrector en blogger met een ruime interesse en een allergie voor taalfouten.

Gesproken Wikipedia[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds juni 2011 ben ik een gebruiker van Wikipedia. Mijn eerste bijdrage is de gesproken versie van het artikel Homerische kwestie en daar zal het wat mij betreft niet bij blijven. In de toekomst wil ik mij graag nog meer toespitsen op het gesproken wikiproject. Ik vind het belangrijk om ook dit luik van Wikipedia verder uit te bouwen, omdat ik er een fervent voorstander van ben dat elke bezoeker van Wikipedia de informatie die hij wenst via verschillende kanalen (zowel schriftelijk als mondeling) tot zich kan nemen.

Vertalingen[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdens mijn bezoeken aan Wikipedia stel ik af en toe vast dat vrij belangrijke en/of boeiende artikelen slechts in een beperkt aantal talen, waaronder vaak het Engels, beschikbaar zijn. Ik streef ernaar om mee te werken aan de vertaling van deze artikelen naar het Nederlands, zodat die thema's door iedereen in ons taalgebied met volle begrip gelezen en bestudeerd kunnen worden. Het eerste artikel dat ik vrij vertaald heb aan de hand van de Duitstalige en Engelstalige pagina, is dat over de Duitse acteur en stemartiest Christoph Maria Herbst.

Gewenste artikelen[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zet me ook in voor het aanmaken en/of vertalen van gewenste artikelen, meer in het bijzonder de lemma's die terug te vinden zijn op de hete lijst.

Interesses[bewerken | brontekst bewerken]

Mijn interesses variëren van natuur (met een voorliefde voor ornithologie) en cultuur (met een voorliefde voor Griekse en Romeinse mythologie en beschaving) over Belgische politiek, rechten, journalistiek, actualiteit en onze Nederlandse taal en literatuur naar muziek (evoluties in de radiowereld, pop- en rockmuziek), strips en boeken (voornamelijk historische romans, spionageromans, fantasieverhalen en literaire romans). Daarnaast heb ik een gezonde interesse in Duitse, Franse en Engelse literatuur. Als ik een artikel aanmaak of inspreek, zal het wellicht iets te maken hebben met de thema's die u hierboven leest.

Bijdragen[bewerken | brontekst bewerken]

In de lijst hieronder staan alle lemma's en opnames die door mij gestart zijn:

Geschreven artikelen Gesproken artikelen
Omtrent Deedee Homerische kwestie
Christoph Maria Herbst Omtrent Deedee
Timur Vermes Het verdriet van België
Fuck for Forest Fenrir Vaalhaar
Dit zijn de namen Romeo Wolkenveldt
Terrorist Identities Datamart Environment Dirk Duffeling
José Muñoz Dementor
Ik ben lekker stout Perron Negen en Driekwart
Grote Meer (Harry Potter)
Transfiguratie (Harry Potter)

Hier vindt u alle bijdragen.