Gebruiker:Kippenvlees1/Archief 2022

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een archiefpagina. Mij vragen stellen kan op mijn huidige overlegpagina. -Kippenvlees (overleg‽)


How we will see unregistered users

Hi!

You get this message because you are an admin on a Wikimedia wiki.

When someone edits a Wikimedia wiki without being logged in today, we show their IP address. As you may already know, we will not be able to do this in the future. This is a decision by the Wikimedia Foundation Legal department, because norms and regulations for privacy online have changed.

Instead of the IP we will show a masked identity. You as an admin will still be able to access the IP. There will also be a new user right for those who need to see the full IPs of unregistered users to fight vandalism, harassment and spam without being admins. Patrollers will also see part of the IP even without this user right. We are also working on better tools to help.

If you have not seen it before, you can read more on Meta. If you want to make sure you don’t miss technical changes on the Wikimedia wikis, you can subscribe to the weekly technical newsletter.

We have two suggested ways this identity could work. We would appreciate your feedback on which way you think would work best for you and your wiki, now and in the future. You can let us know on the talk page. You can write in your language. The suggestions were posted in October and we will decide after 17 January.

Thank you. /Johan (WMF)

4 jan 2022 19:18 (CET)

Verkiezingen AC

Hoi Kippenvlees1. Allereerst dank voor het organiseren van de tussentijdse verkiezingen. Het resultaat is dat nu onverwachts alle zetels van de AC bezet zijn. Dat is een goed resultaat. Ik zag terloops (en te laat) dat je onderaan de stempagina had gezet dat de ene zetel een termijn had tot en met respectievelijk maart 2022 en september 2022. Dit is echter in strijd met de AC-reglementen. Artikel 3.1 stelt dat commissieleden gekozen worden voor een termijn van één jaar. Artikel 3.11 bevestigt dat nog eens: "een commissielid blijft in principe een heel jaar aan, tenzij hij voortijdig wil stoppen". Ik weet nu even niet wat wijsheid is. Het zou een beetje jammer zijn als we over een commissielid na een maand opnieuw moeten stemmen. Enig idee wat een goede oplossing zou zijn? Groet, Brimz (overleg) 7 feb 2022 17:02 (CET)

Hey Brimz,
Ja de situatie is zeker niet ideaal. De reglementen zijn er eigenlijk op gebouwd dat er altijd meer aanbod dan vraag is voor zetels, dus de gebruiken zijn af gaan wijken van de reglementen door de realiteit van het kandidatengebrek. Zo vraagt artikel 3.5 bijvoorbeeld dat we altijd een nieuwe verkiezing uitschrijven als er gaten zijn, maar daar zijn we mee opgehouden omdat het leidde tot verkiezingen die gevoelsmatig het hele jaar liepen (inclusief verkiezingen zonder kandidaten, zoals oktober & december 2018).
De reglementen 3.1 en 3.11 over ambtslengte klinken heel redelijk in de context van de normale halfjaarlijkse verkiezingen, maar zijn niet op de letter te volgen in de context van extra verkiezingen.
Als we een vol jaar aanhouden zou dat lijden tot een definitieve versplintering van de halfjaarlijkse stemmingscadans. In dit geval zouden de termijnen van Grasmat en Phoropter dan volgend jaar januari aflopen en moet vanaf dat moment elk jaar in januari een verkiezing komen voor die twee afgelopen ambtstermijnen. In dat geval conflicteert 3.1 dus met zichzelf, omdat het volgen van eenjarige termijnen automatisch leidt tot meer vaste verkiezingen buiten de halfjaarlijkse.
Een alternatief is om te kiezen voor 1 jaar + de tijd tot de eerstvolgende halfjaarlijkse verkiezing. Dat zou er echter voor zorgen dat bij een vervolgverkiezing direct na een normale verkiezing iemand verkozen wordt voor een termijn die 5 maanden langer is dan de collega die een maand eerder is verkozen. Een termijn toewijzen voor deze periode gaat tegen de reglementen ingaan en voelt daarnaast niet logisch door het toewijzen van een langer i.p.v. korter termijn voor extra verkiezingen.
Vandaar dat het conventie is geworden om de termijnen te laten lopen tot en met de laatst mogelijke halfjaarlijkse verkiezing binnen een jaar. In dit geval hebben we net de pech dat er na Grasmat al 4 zetels bezet zijn voor september en de 4/3-split doorbreken een no-go is. Dan komt nu deze zetel inderdaad voor maar heel kort beschikbaar.
Ik zie van mijn kant niet echt een optie om de conventies te wijzigen zonder een andere doos van Pandora te openen — zeker met het oog op jullie gebruikelijke klanten ;). Voor Phoropter is het vervelend om voor maar zo'n korte periode verkozen te worden, maar hij is al een keer verkozen dus de moeilijkste stap is al gezet.
Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 7 feb 2022 20:06 (CET)

Mail

You got Wikimail. Natuur12 (overleg) 28 jun 2022 21:39 (CEST)

Terugdraaibits

Hoi Kippenvlees1. Ik ben sinds zojuist ex-moderator. Daardoor is mijn eerder toegekend terugdraaibitje ook verdwenen. Zou jij mij dat weer kunnen toekennen? Aangezien er geen sprake is van verlies van mandaat, maar van het ontbreken van een automatisme in onze procedures, vraag ik het bij jou aan en niet op WP:AT. Groet, Apdency (overleg) 7 jul 2022 21:03 (CEST)

Hey Apdency,
Ik heb het bitje weer teruggezet. Je had hem trouwens ook op WP:AT kunnen zetten, want daar zetten we dit soort verzoeken van ex-mods ook direct door. Ik wil je in ieder geval vanaf hier dan nog bedanken voor al het werk dat je de afgelopen 5 jaar als mod hebt gedaan!
Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 7 jul 2022 21:24 (CEST)
O, zo had ik het niet bekeken. Anderzijds blijkt men op Wp vaak een uitnodiging tot stemmen te zien ook waar zo'n uitnodiging helemaal niet geplaatst is. ;) Anyway, dank voor je actie en waardering! Apdency (overleg) 7 jul 2022 21:36 (CEST)

Vlag van Italië

Vlag van Italië: LEES jij eigenlijk wel wat er staat(stond)??? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:a465:db06:1:a010:b6ab:3ba0:44ea (overleg · bijdragen) 12 sep 2022 16:07‎ (CEST)

Bespeur ik hier nu de stijl van Erik Baas? Zoals hier en hier? - ErikvanB (overleg) 12 sep 2022 16:31 (CEST)

Minecraft Volume Alpha

Hi Kippenvlees1, in 2011 heb je het artikel over Minecraft - Volume Alpha aangemaakt. Ik had het geluk dat ik de uitgave met lenticulaire hoes kon kopen. Net kwam ik er achter dat het album heruitgegeven wordt. Mocht je interesse hebben, en mocht je destijds achter het net gevist hebben, dan kun je het album nu alsnog verkrijgen - en nog voor een redelijke prijs ook (vinyl is soms schaamteloos duur). Kijk o.a. bij Konkurrent of de lokale platenzaak. hiro the club is open 11 nov 2022 21:04 (CET)

Ha Hiro, leuk dat je aan me denkt! Ik heb thuis helaas niet de audio-infrastructuur voor vinyl :) - Kippenvlees (overleg‽) 14 nov 2022 22:38 (CET)

Station Flughafen Berlin Brandenburg

Beste Kippenvlees1,

Ik zag dat je het artikel over station Schönefeld had hernoemd. Zou je dat ook kunnen doen voor Station Flughafen Berlin Brandenburg? Ik heb de juiste naam al in het artikel gezet. Bij voorbaat dank.

2A02:A456:1CD2:1:7C1B:CA6:6563:4612 14 dec 2022 12:41 (CET)

Aanvullend: ik heb geprobeerd om dit station in Lijst van stations van de S-Bahn van Berlijn in te voegen, maar dat lukt niet helemaal zoals ik wilde. De info verspringt iets uit de kolommen. Wellicht krijg jij het wel correct?

2A02:A456:1CD2:1:203B:CCE6:AD1E:764F 14 dec 2022 16:48 (CET)

Edit: laatste is al gelukt. 2A02:A456:1CD2:1:203B:CCE6:AD1E:764F 14 dec 2022 17:07 (CET)

Beste,
Ik heb het artikel hernoemd. Goed werk!
Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 14 dec 2022 21:10 (CET)

Hartelijk dank! 2A02:A456:1CD2:1:C0:EAB3:3D04:9C3C 14 dec 2022 22:55 (CET)