Help:Lokaal uploaden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verouderd Dit is een pagina die zodanig verouderd is dat de inhoud geen actuele betekenis heeft of niet meer recentelijk gebruikt is.

Het zal vrijwel nooit nodig zijn om bestanden lokaal te uploaden, en in principe staan lokaal op deze Wikipedia enkel een paar gearchiveerde bestanden en een enkel systeembestand. Wilt u in een uitzonderlijk geval een bestand toch lokaal uploaden (dus niet naar Commons), of een lokaal bestand aanpassen? Dan kan dat alleen als u de onderstaande instructies volgt. Nogmaals, overtuig uzelf ervan dat het echt nodig is dit bestand lokaal te uploaden of het lokale bestand aan te passen.

Korte versie voor gevorderde gebruikers[bewerken | brontekst bewerken]

Voeg de onderstaande code toe aan uw eigen CSS (gebruikt u bijv. monobook als standaard skin, dan voegt u dit toe aan uw monobook.css):

/* Inschakelen lokaal uploaden */
#mw-upload-form {display: block;}

Om te uploaden gebruikt u niet het linkje in het menu links, maar gaat u direct naar Speciaal:Uploaden.

Lange versie voor gewone gebruikers[bewerken | brontekst bewerken]

U kunt dit alleen doen als u als gebruiker geregistreerd bent. Ga rechts bovenaan in het scherm naar "voorkeuren". Klik op het tabblad "uiterlijk". Bij vormgeving ziet u staan welke "skin" u momenteel gebruikt. Achter de aangevinkte optie ziet u staan "persoonlijke CSS". Waarschijnlijk is die link nog rood. U kunt de pagina aanmaken en er de volgende tekst in zetten:

/* Inschakelen lokaal uploaden */
#mw-upload-form {display: block;}

Vergeet niet de cache van uw browser te legen volgens de gegeven instructies! Om vervolgens lokaal te uploaden gebruikt u niet het linkje in het menu links (dat gaat nog steeds direct naar Commons), maar gaat u direct naar Speciaal:Uploaden. U vindt daar een soortgelijk venster als op Commons, maar wel wat spartaanser (het is immers geen standaardoptie en zou alleen in bijzondere gevallen gebruikt moeten worden).

Let wel: deze CSS-bestanden zijn specifiek voor een bepaalde "skin". Verandert u van skin, dan zult u ook de bijbehorende CSS moeten aanpassen!

[[Categorie:Wikipedia:Help]] [[Categorie:Wikipedia:Afbeeldingen]]