Hit Me Hard and Soft

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hit Me Hard and Soft
Studioalbum van Billie Eilish
(Albumhoes op en.wikipedia.org)
Uitgebracht 17 mei 2024
Opgenomen Los Angeles, 2023
Duur 43:45
Label(s) Darkroom Records, Interscope Records
Producent(en) Finneas O'Connell
Positie(s) in de hitlijsten
  • Nr. 1 (Australië, België (Vlaanderen & Wallonië), Canada, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, IJsland, Ierland, Litouwen, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Nederland, Polen, Schotland, Slovakije, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland)
  • Nr. 2 (Verenigde Staten, Italië)
Chronologie
2021
"Happier Than Ever"
  2024
Hit Me Hard and Soft
 

(en) Last.fm-pagina
(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Hit Me Hard and Soft is het derde studioalbum van de Amerikaanse singer-songwriter Billie Eilish, uitgebracht op 17 mei 2024 via Darkroom en Interscope Records.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

In december 2021, enkele maanden nadat Eilish' tweede album Happier Than Ever uitgebracht was, begon Eilish samen met naar broer Finneas O'Connell ideeën te verzamelen voor haar derde album. De opnames voor het derde album begonnen in 2023 in Finneas' thuisstudio in Los Angeles. In een interview met Jimmy Fallon in december 2023 gaf Eilish aan dat het album bijna klaar was.

In april 2024 werd begonnen met de promotie voor het album via reclameborden in Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten waarop fragmenten van songteksten werden geplaatst. Ook werd via social media, met name Instagram, aandacht gevraagd voor het nieuwe album. Tijdens een verrassingsoptreden bij het Coachellafestival op 13 april 2024 liet Eilish de nummers "Lunch", "L'Amour de ma vie" en "Chihiro" horen.

Op 29 april 2024 kondigde Eilish de tournee Hit Me Hard and Soft: The Tour aan ter ondersteuning van het album. Deze tournee begint op 29 september 2024 in Quebec en ze gaat achtereenvolgens naar Noord-Amerika, Australië en Europa. De tournee eindigt 27 juli 2025 in Dublin.

Het nummer "Lunch" werd als eerste single van het album uitgebracht. Eilish had vooraf aangegeven geen singles te releasen voordat het album uitgebracht werd. Zowel het album als de single werden op 17 mei uitgebracht, zowel op streamingplatforms als in verschillende fysieke vormen (cd, vinyl en muziekcassette).

Het album werd positief ontvangen door de muziekpers. Zo gaven The Daily Telegraph en The Independent het album vijf uit vijf sterren. Bij The Guardian en NME kreeg het vier uit vijf sterren. De muziekjournalisten waren met name positief over de melodieën.

Tracklijst[bewerken | brontekst bewerken]

Alle muziek en teksten zijn geschreven door Billie Eilish en Finneas O'Connell; alle tracks zijn geproduceerd door Finneas. 

Hit Me Hard and Soft tracklijst
Nr. Titel Duur
1. Skinny 3:39
2. Lunch 3:00
3. Chihiro 5:03
4. Birds of a Feather 3:30
5. Wildflower 4:21
6. The Greatest 4:53
7. L'Amour de Ma Vie 5:33
8. The Diner 3:06
9. Bittersuite 4:58
10. Blue 5:43
Totale duur: 43:45