Karl Moritz Schumann

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Karl Schumann
Karl Moritz Schumann
Volledige naam Karl Moritz Schumann
Geboren 17 juni 1851
Overleden 22 maart 1904
Geboorteland Duitsland
Bekend van Die Natürlichen Pflanzenfamilien
Standaardafkorting K.Schum.
Toelichting
De bovenaangeduide standaardaanduiding, conform de database bij IPNI, kan gebruikt worden om Karl Schumann aan te duiden bij het citeren van een botanische naam. In de Index Kewensis is een lijst te vinden van door deze persoon (mede) gepubliceerde namen.
Portaal  Portaalicoon   Biologie

Karl Moritz Schumann (Görlitz,7 juni, 1851 – Berlijn, 22 maart 1904) was een Duitse botanicus.

Dr. Schumann was de curator van de Botanischer Garten Berlin in Berlin-Dahlem van 1880 tot 1894. Hij was ook de eerste voorzitter van de Deutsche Kakteen-Gesellschaft (Duitse Cactus Vereniging), opgericht op 6 november 1892.

Schumann werkte mee aan Die Natürlichen Pflanzenfamilien door Adolf Engler en Karl Prantl en aan de Flora Brasiliensis door Carl von Martius.

De genera Schumannianthus (Gagnepain), Schumanniophyton (Harms), Schumannia (Kuntze) en diverse soorten werden naar hem vernoemd, waaronder:

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • Schumann, K. M., "Gesamtbeschreibung der Kakteen" (Volledige beschrijving van cactussen), 1898.
  • Schumann, K. M., et al., "Kakteen (Iconographia Cactacearum) im Auftrage der Deutschen Kakteen-Gesellschaft", 1900–1921.
  • Schumann, K. M., "Praktikum für morphologische und systematische Botanik", 1904.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Bron[bewerken | brontekst bewerken]

Dit artikel of een eerdere versie ervan is een (gedeeltelijke) vertaling van het artikel Karl Moritz Schumann op de Engelstalige Wikipedia, dat onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie de bewerkingsgeschiedenis aldaar.