Louis Titz

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ets Diksmuide (1913)

Louis Benoît Joseph Titz (Brugge, 24 juni 1859 - Brussel, 8 oktober 1932) was een Belgisch schilder, tekenaar, aquarelist, graveur en lithograaf.

Leven[bewerken | brontekst bewerken]

Titz studeerde schilderkunst aan de Brusselse academie. In 1898 werd hij leraar aan de academie en later directeur van de École de bijouterie de Bruxelles. Zijn vrienden waren Périclès Pantazis, Guillaume Vogels, Willy Schlobach, Louis Clesse, Juliette Wytsman en Gisbert Combaz.

Hij evolueerde naar het postimpressionisme en later art deco. Zijn specialiteiten waren portretten, landschappen en stadsgezichten. Hij leverde illustraties voor boeken als Bruxelles à travers les âges (3 delen, 1882-1887) van Louis, Henri en Paul Hymans, Anvers à travers les âges (2 delen, 1888) van Pieter Génard en vooral Dictionnaire encyclopédique de géographie historique du royaume de Belgique (2 delen, 1896) van Alfred Jourdain en Léopold Van Stalle, waarvoor hij vierhonderd afbeeldingen maakte. Hij maakte ook affiches en toneeldecors en was lid van de Cercle des Aquarellistes.

Zijn werk is te zien in musea te Brussel, Ieper, Elsene en Luik. Titz was ridder in de Leopoldsorde en officier in de Kroonorde. Hij was ook onderscheiden met het burgerlijk kruis in eerste klasse.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Literatuur[bewerken | brontekst bewerken]

  • Raoul Ruttiens, Louis Titz, in: Savoir et Beauté. Revue d'Art et Enseignement, 1923, 43 p.
Commons heeft mediabestanden in de categorie Louis Titz.