Overleg:Agnostus

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door Dwergenpaartje

Het paleontology project op de Engelstalige wiki adviseert in principe geen artikelen te maken op het niveau van soorten, maar op het niveau van geslachten. De argumenten daarvoor zijn dat de hoeveelheid kenmerken bij fossielen over het algemeen veel kleiner is dan bij nog levende soorten, en dat de taxonomie nog minder stabiel is. Ik denk daarom dat er beter geen links worden gemaakt naar de soorten Agnostus. Graag reacties.

Er is op deze pagina, en op vele andere pagina's over fossielen, sprake van overvloedig gebruik van uitstervingstekens. Ik denk dat het beter spaarzaam kan worden gebruikt. Alle trilobieten zijn uitgestorven, dus het spreekt voor zich dat elke orde, familie, geslacht en soort dat dan dus ook zijn. Wat vinden anderen hiervan?

Enkele van de genoemde soorten zijn inmiddels ingedeeld bij andere geslachten (zie Engelstalige artikel). Er zijn veel meer soorten dan hier genoemd. Als ik het gevoel heb een min of meer actueel beeld te hebben zal ik het in dit artikel verwerken. - Dwergenpaartje (overleg) 9 jun 2013 00:43 (CEST)Reageren