Naar inhoud springen

Overleg:Caliciviridae

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Martix in het onderwerp Doel van dit beginnetje

Doel van dit beginnetje[brontekst bewerken]

Dit beginnetje/stub-artikel is na de eerdere aanmaak door een anonieme IP-gebruiker op 22 jan 2020 van het artikel "Calicivirus" (dat tot deze familie van ssRNA-virussen behoort) – en dat mede door ondergetekende en collega KlaasZ4usV is gewikify'd, en dat enigszins is aangevuld, verbeterd en aangepast op basis van de het Engelstalige en:Caliciviridae – waarna in eerste instantie een onjuiste of in elk geval, potentieel onhandige inter-wikilink was gemaakt.
Qua inhoud loopt ik echter snel tegen de grenzen van parate kennis t.a.v. de juistheid van feiten aan om het Engelstalige artikel maar klakkeloos te vertalen (waarbij het bovendien mogelijk is dat voor sommige termen aan (negative sense, positieve sense van single stranded RNA-virii (zijn immers niet alle RNA-gebaseerde proteīne-structuren 'single stranded?), om twee of drie voorbeelden te noemen). En dan heb ik het nog niet eens over de taxo-boxen.
Het kan mogelijk zinvoller zijn om net als op de en-wiki het nog korte artikel "Calicivirus" in deze pagina over de familie waarin dit virus is geschaard op te nemen (maar dat zou weer inconsistent zijn met het artikel over het Norovirus dat gewoon volwaardig en zelfstandig is.
Ik heb opzettelijk nog geen 'Samenvoegen naar/van ...' sjablonen geplaatst, Overleg vooraf – met name door ter zake deskundigen – leek me de eerste gepaste stap; alhier op deze OP, dan wel op de Calicivirus-overlegpagina (zie aldaar).
Wanneer overleg hierover (het virus en de familie) niet op 'organische wijze' tot stand komt, zal ik eerst eens onder de aamdacht brengen in het Biologie- of Medisch Café. Mvg -- martix (overleg) 22 jan 2020 04:25 (CET)Reageren