Naar inhoud springen

Overleg:Chromatogram

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door BFW groep 6 in het onderwerp Tailing factor

Probeer overlegbijdragen af te sluiten met een handtekening met daarin een datum, tijd, en link naar je account. Dit kan door aan het einde van je bericht vier tildes achter elkaar te typen. Zo dus: ~~~~.

Bewerking BFW groep 6[brontekst bewerken]

We hebben de pagina in zijn geheel bewerkt, verbeterd en afbeeldingen toegevoegd. Commentaar is altijd welkom.

Groeten, BFW groep 6

Feedback Groep 8[brontekst bewerken]

Een goed geschreven artikel, elk deelonderwerp staat er kort en krachtig. Alleen één kleine opmerking. In het kopje scheiding staat een verwijzing naar High-performance liquid chromatography. De pagina bestaat wel, maar dan als de afkorting HPLC.

Antwoord groep 6

Bedankt voor jullie commentaar, we gaan even naar het verbeterpuntje kijken.

BFW groep 6 17 juni 2010

Feedback[brontekst bewerken]

Een aantal opmerkingen

  • ik heb wat opmaak en taal verbeterd en wat links toegevoegd
  • het kopje "zuiverheid" was m.i. misplaatst, omdat in dat paragraafje gesproken wordt over de volledigeheid van een scheiding
  • De plek van een piek is bepalend voor het soort analiet. Onjuist geformuleerd, de plek van een piek is juist (onder andere) afhankelijk van het soort analyt.
  • De grafiek van de verdelingscoëfficiënt is dan lineair. Beetje vaag, hier wordt ten onrechte veronderstelt dat iedereen wel weet hoe zo'n grafiek er uit ziet. Maar wat staat er op de assen?
  • Dit artikel kan heel mooi aangevuld worden met allerlei plaatjes. Demonstreer ook de principes die je uitlegt aan de hand van afbeeldingen van chromatogrammen
  • Het paragraafje over kwantitatieve bepaling is wel erg kort
  • Allerlei andere aanvullingen zijn nog mogelijk. Wat zijn bijvoorbeeld de verschillen tussen de chromatogrammen van verschillende technieken? Hoe worden chromatogrammen gemaakt (digitaal versus analoog)? Etc.

Verder is dit in beginsel een goed artikel. Vriendelijke groet, Josq 6 jun 2008 15:39 (CEST)Reageren

referenties[brontekst bewerken]

hoi,

als je meermalen dezelfde referentie toevoegt, zeker bij boeken, is het nuttig om ofwel de bladzijde(s) te specificeren, ofwel <ref name="NAAMPJE">REFERENTIETEKST</ref> te gebruiken bij de eerste verwijzing, en erna <ref name="NAAMPJE"/>. Dan krijg je onderin maar een vermelding. Maar bladzijde(n) erbij is eigenlijk beter. Effeietsanders 17 jun 2010 12:30 (CEST)Reageren


Reactie groep 6

Bedankt voor uw commentaar. We zullen de nodige wijzigingen aanbrengen.

BFW groep 6 17 juni 2010

Afko's[brontekst bewerken]

In de op één na eerste zinnen worden we om de oren gelagen met een aantal afkortingen voordat de volledige term genoemd wordt. Het universitair onderwijs gaat er schijnbaar vanuit dat veel mensen weten waar een bepaald acroniem voor staat. Hogescholen vertellen je (tot in de treure als het moet) dat je dat in een zichzelf respecterend geschrift (jullie noemen dat vast dissertatie of zoiets) vooral niet moet doen.
Het leuke is dat de Wikipedie je het heel gerieflijk maakt. Als de afkorting reeds als zodanig via het doorverwijzingsmechanisme reeds bekend is kun je via het toevoegen van [[ en ]] de niet-ingewijden daarnaartoe leiden. Zo niet: Schroom niet deze toe te voegen. Beter is de gewraakte afkorting vooraf te laten gaan door de broodtekst bij voorbeeld:

  • Dit is een afkorting (hierna te noemen DIEA)


Succes, Patio 17 jun 2010 14:42 (CEST)Reageren


Reactie groep 6

Bedankt voor uw commentaar. Chromatografie is een vrij diepgaand onderwerp en we waren ervan uitgegaan dat mensen die dit artikel bezochten tot een zekere mate op de hoogte waren van de verschillende chromatografietechnieken. Blijkbaar zaten we verkeerd. We hebben uw advies opgevolgd en de nodige veranderingen aangebracht.

Groeten, BFW groep 6

BFW groep 6 17 juni 2010

Tailing factor[brontekst bewerken]

Beste groep 6,

Op het eind bij de afwijkingen, zeggen jullie dat de formule voor de (a)symmetrie factor op 5% wordt berekent met de formule (a+b) / 2a. Dit is niet geval, sinds het de Tailing factor is die op 5% met de formule (a+b) / 2a wordt berekent. De symmetriefactor wordt op 10% berekent met de formule b/a.

De rest was interessant om te lezen, ik hoop dat jullie hiermee wat kunnen.

Groep 2


Reactie groep 6

Bedankt voor jullie commentaar! We zullen er even naar kijken.

BFW groep 6 18 jun 2010 08:44 (CEST)Reageren