Overleg:Cryotherapie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 maanden geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Probleem met het archiveren van links in het artikel

Cryotherapie ter preventie van chemogeïnduceerde mucositis[brontekst bewerken]

Halle medebewerkers

Ik ben Tine een werkstudent (hematologisch verpleegkundige) aan de Karel De Grote Hogeschool. Ik volg hier het postgraduaat oncologie. Binnen het postgraduaat is er het "project Wikipedia" waarbij de studenten informatie aan een Wikipedia pagina dienen toe te voegen en/of een Wikipedia pagina maken omtrent een relevant onderwerp binnen de oncologie.

Ik zou graag aan deze pagina een onderdeel willen toevoegen omtrent het gebruik van cryotherapie ter preventie van chemogeïnduceerde mucositis. Dit is een preventiemaatregel waarbij ijs wordt aangebracht bij cytostatica met een korte halfwaarde tijd (vb. Melfalan, 5FU). De lokale vasoconstrictie zorgt ervoor dat de concentratie cytostatica in de orale mucosa lager is. Dit wordt reeds in enkele ziekenhuizen toepast (zoals het UZ Gent) en is reeds onderzoek naar gedaan. Gezien dit nog niet op deze pagina staat leek het mij interessant om deze preventiemaatregel hieraan toe te voegen.

Vriendelijk groet. TCrompho (overleg) 18 apr 2023 12:15 (CEST)Reageren

Beste Tine, mits voorzien van relevante en betrouwbare secundaire bronnen lijkt het me niet bezwaarlijk dat daaraan in dit artikel wat aandacht wordt besteed. Zie uw overlegpagina voor meer algemene informatie over het bewerken van Wikipedia. Met vriendelijke groet, Wutsje 18 apr 2023 13:53 (CEST)Reageren

Probleem met het archiveren van links in het artikel[brontekst bewerken]

Hallo. Tijdens het archiefproces heeft het archief fouten gevonden voor een of meer sites die ik voor archivering heb ingediend. Hieronder heb ik de links opgenomen die een fout blijkt te bezitten met het volgende foutbericht.

Dit is de enige melding met betrekking tot deze links, en er wordt geen verdere poging genomen om de links te archiveren.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 jan 2024 04:05 (CET)Reageren