Overleg:Dolfijn van Cuvier

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door MichielDMN in het onderwerp Mannetjes iets kleiner dan vrouwtjes?

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Dolfijn van Cuvier. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 05:54 (CEST)Reageren

Mannetjes iets kleiner dan vrouwtjes?[brontekst bewerken]

In het artikel valt momenteel te lezen: "Mannetjes zijn iets kleiner dan vrouwtjes en worden 5,3 tot 6,9 meter lang en 5,6 ton zwaar; vrouwtjes 5,1 tot 7,0 meter lang en 6,5 ton zwaar."
Een bron wordt niet gegeven.

Volgens onze Engelstalige collega's is er geen verschil. ("No significant size difference is seen between sexes.") Zij geven als bron:

Heyning, John E (2002). "Cuvier's Beaked Whale". In Jefferson, Thomas A (ed.). Encyclopedia of Marine Mammals. Academic Press. pp. 305–7. ISBN 0-12-551340-2.

Hoe zit dit precies?

Muijz (overleg) 27 sep 2020 10:30 (CEST)Reageren

In de bron die ik zonet in het artikel heb verwerkt, staat eveneens dat er geen verschil is. Een andere bron, Walvissen, dolfijnen & bruinvissen van Carwardine e.a. uit 2000 (oorspr. 1998), geeft wel een klein verschil aan, maar dan andersom: grotere mannetjes, ook bij de kleinste exemplaren. Het algemene verschil tussen de kleinste en grootste exemplaren is volgens al deze bronnen circa 2 meter. Een geslachtelijk verschil van hooguit 30 cm (Carwardine e.a.) is dan inderdaad verwaarloosbaar. Op basis van lengte zijn de geslachten dan niet uiteen te houden. -MichielDMN 🐘 (overleg) 27 sep 2020 22:15 (CEST)Reageren