Overleg:Genetische variatie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Variatie niet belangrijk voor evolutie[brontekst bewerken]

Zie ook mijn commentaar bij [1]

Het bestaan van de eigenschap dat DNA codeert voor verschillende varianten van bepaalde eigenschappen (maar de eigenschappen bestaan al) geeft een aanpassingsvoordeel, wat heel handig is in een vijandige omgeving: er is altijd wel een variant die het in die omgeving goed doet. Het mengen van DNA van 2 ouder-dieren voor een nieuw jong geeft ook bescherming tegen degeneratie: als er bij de een iets stuk is, kan de ander dat nog overrulen.

Maar met evolutie heeft het niets te maken, want er wordt geen nieuwe informatie aan het DNA toegevoegd (het dna wordt er niet langer van) --Dune218 9 jan 2008 23:00 (CET)Reageren

Je slaat de plank mis. Zie ook mijn reactie onder de door jouw genoemde link. Josq 9 jan 2008 23:14 (CET)Reageren

Foutieve formulering[brontekst bewerken]

In alinea 1 staat deze zin: "Zelfs eeneiige tweelingen hebben kleine verschillen in hun genetisch materiaal en daardoor kleine uiterlijke verschillen, waardoor ze van elkaar te onderscheiden zijn."

Deze formulering zit mij niet lekker, want verschillen in het genetisch materiaal hoeven niet per se uiterlijke verschillen te betekenen. Een mogelijke opzet zou kunnen zijn: "Zelfs eeneiige tweelingen hebben kleine verschillen in hun genetisch materiaal en daardoor kleine uiterlijke en innerlijke verschillen, waardoor ze van elkaar te onderscheiden zijn (al dan niet met behulp van genetisch onderzoek)."

Maar aangezien ik geen expert ben op dit gebied, zet ik het maar gewoon hier. 83.83.88.133 9 jul 2012 18:36 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Genetische variatie. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 23:01 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Genetische variatie. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 11 feb 2020 01:46 (CET)Reageren