Overleg:Geschiedenis van Lieshout

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast
  Kwaliteitsbeoordeling


Encyclopedisch?[brontekst bewerken]

Past dit artikel in een algemene encyclopedie? Het lijkt me daarvoor te specialistisch. De aanmaker, Gebruiker:Sylhouet schrijft op zijn gebruikerspagina: "Na jarenlang Wikipedia alleen passief te hebben gebruikt, ben ik in 2011 een actief gebruiker geworden omdat het mij niet zinde dat er in de internetencyclopedie nauwelijks iets te vinden was over mijn woonplaats Lieshout." (cursivering van mij, Muijz) "Mijn doel was allereerst om de geschiedenis van Lieshout en andere wetenswaardigheden over het dorp met behulp van Wikipedia toegankelijk te maken voor een breed publiek". Hier wordt Wikipedia dus onomwonden gebruikt voor het aan de man (m/v) brengen van een privéhobby. Daar is een encyclopedie niet voor bedoeld.
Natuurlijk hoort in Wikipedia een artikel over Lieshout niet te ontbreken, en in dat artikel kan dan een gedegen paragraaf over de geschiedenis worden opgenomen - het huidige lijstje in het artikel vind ik onvoldoende. En in die paragraaf over de geschiedenis kan dan worden verwezen naar een website of PDF-boek van Sylhouet over diens hobby. Maar voor een afzonderlijk artikel van meer 13 duizend woorden over de geschiedenis van een Brabants dorpje, inclusief het aantal koeien in 1736, is een algemene encyclopedie niet de geëigende locatie. Hier hoort mijns inziens In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister te gelden.

Muijz (overleg) 28 feb 2016 11:23 (CET)Reageren

Specialistische artikelen als deze vormen vaker een discussiepunt. Los van het feit hoe ik er zelf in sta (al is dat niet moeilijk te raden als je de Etalagenominatie raadpleegt), denk ik niet dat deze overlegpagina zo geschikt is voor een dergelijk debat. En wat betreft je opmerking over een privéhobby, vrijwel elke gebruiker schrijft voornamelijk over zijn interesse-/ vakgebied, dat is inherent aan het feit dat Wikipedia een vrijwilligersproject is. Maar ook dat is een discussieonderwerp dat in mijn ogen beter ergens anders thuis hoort. heinnlein'' 23 mrt 2016 10:00 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Geschiedenis van Lieshout. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 25 okt 2018 11:18 (CEST)Reageren