Naar inhoud springen

Overleg:Ketose (metabolisme)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door 92.111.250.178 in het onderwerp Geen echte consensus

Geen ziekte[brontekst bewerken]

Ketose is geen ziekte. Voorstel om de pagina ketose (ziekte) te laten vervallen en de pagina ketose (metabolisme) te laten bestaan.

U kunt het beste hier even reageren, bij het voorstel om deze twee pagina's samen te voegen. Met vriendelijke groet, MrBlueSky 2 aug 2010 14:26 (CEST)Reageren
Ik heb de pagina's samengevoegd conform het voorstel. Tegelijk flink opgeknapt op inhoudelijk en taalkundig vlak. --Erik Wannee (overleg) 13 mrt 2011 19:29 (CET)Reageren

Geen echte consensus[brontekst bewerken]

Er is geen echte consensus in dit artikel. Zo wordt er eerst beweerd:

"Na ongeveer 48 uur van dit proces begint het brein ketonen, afkomstig van lichaamsvet, te verbranden om meer direct gebruik te kunnen maken van de energie van de vetvoorraden, om de resterende glucosereserves alleen te gebruiken voor absolute noodzaak, en zo de uitputting van de eiwitvoorraden in de spieren te voorkomen."

en daarna

"Sommige artsen beschouwen ketose als een [...] toestand die de lever overbelast en afbraak van spierweefsel veroorzaakt.[5][6][7] Ketogenese, zoals hierboven besproken, breekt geen spieren af. Ketogenese kan alleen voorkomen als gevolg van het bijproduct van vetafbraak: acetyl-CoA"
– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 92.111.250.178 (overleg · bijdragen) 13 aug 2016 13:57 (CET)Reageren