Overleg:Lockheed

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Commentaar van 213.73.141.185

Mag ik er op wijzen dat de lockheed C5 galaxy, niet het grootste vliegtuig ter wereld is, de galaxy staat op iets van de 4e plaats qua grootte, het grootste vliegtuig ter wereld is de Antonov 225 Mrya, gevolgd door de Antonov 124 Ruslan en in de toekomst de Airbus 380.

De Antonov 22 Anteus is het grootste turboprop vliegtuig ter wereld, ontwikkeld in de jaren 50 als zwaar transportvliegtuig voor het Sovjet-leger door het Antonov Design Bureau te Kiëv in het huidige Oekraïne, het moest ook kunnen opereren vanaf nood- of onverharde vliegvelden.

De SR-71 is niet de voorloper van de F-12, de A-12 vloog als eerste in 1962. Dit was de feitelijke verkenningsopvolger van de U-2. De F-12 was de onderscheppingsvariant die met raketten bewapend was. Uiteindelijk is de A-12 doorontwikkeld tot de SR-71. Toen de F-12 niet langer gewenst werd omdat Soviet-aanvallen met ICBMs zouden worden uitgevoerd die niet te onderscheppen waren, heeft men het design en de functie gewijzigd naar Strategic Reconnaissance en de toestellen omgebouwd behalve 2 exemplaren. 1 staat er compleet in het Smithsonian, onderdelen van de andere zijn later gebruikt bij de bouw van een SR-71B, de "bastaard", omdat deze uit zowel echte SR-71 onderdelen alsook uit F-12 onderdelen bestond.