Overleg:Luchtgeweer

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Inertia6084 in het onderwerp Mondingsenergie in joule

Oud overleg[brontekst bewerken]

weet iemand hoe het ontgrendelingsssteem werkt? ik ben namelijk met vast wel wat anderen benieuwd.

Peterh 25 dec 2006 17:57 (CET)Reageren

Ik weet niet wat je bedoelt met het 'ontgrendelingssysteem'. Als je bedoelt "Wat gebeurt er wanneer je de trekker overhaalt?", dan is het antwoord:

Bij veerdrukpistolen of veerdrukgeweren wordt de zuiger (die onder veerdruk staat nadat hij 'gespannen' is, tegengehouden - het overhalen van de trekker laat de zuiger los, waardoor deze naar voren komt en snel druk opbouwt achter het kogeltje.

Bij gasdrukpistolen en gasdrukgeweren wordt een klepje geopend dat samengeperste lucht doorlaat vanuit de cilinder (of, in het geval van een wapen met een drukregelaar, vanuit de regelaarkamer) naar de ruimte achter het kogeltje.

Mondingsenergie in joule[brontekst bewerken]

Mondingsenergie moet volgens de Nederlandse wet in Joules. Ik heb ook geen idee, wat Ftp zou kunnen zijn. Graag wijzigen! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 85.150.52.153 (overleg · bijdragen)

Da's makkelijk gezegd tegen iemand die geen idee heeft wat Ftp zou kunnen zijn. Wat zoekwerk heeft me opgeleverd dat het om foot-pounds force gaat en dat 1 ft·lbf = 1,3558179483314 J. Aangezien de ft·lbf de gangbare eenheid is om dit uit te drukken heb ik deze, hoewel het geen SI-eenheid is, wel voorop laten staan. Richard 21 dec 2012 11:14 (CET)Reageren
Het gaat mij vooral om de eerste regel en de manier waarop het overleg geplaatst wordt.. - Inertia6084 - Overleg 21 dec 2012 13:52 (CET)Reageren