Overleg:M6 (spoorwegrijtuig)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door Spoorjan in het onderwerp bagageafdelingen?

Wat is het huidige aantal M6 in dienst? En eventueel opgesplitst per categorie?Bartjedj 30 jan 2008 22:10 (CET)Reageren

Er wordt gezegd in het artikel dat de trein Tongeren-Blankenberge/Knokke gesplitst wordt in Brugge, na enkele kinderziektes met de ontkoppeling. Dit klopt niet, want er werd geëxperimenteerd met deze ontkoppeling, maar die bleek niet te werken door fouten met het koppelingssysteem. Als resultaat werd deze koppeling afgeschaft en rijdt de trein in zijn geheel door naar Knokke, met groot protest uit Blankenberge tot gevolg maar goed dat gaat wat te ver... Het artikel moet hierover dus aangepast worden.

Te positieve tekst[brontekst bewerken]

De tekst lijkt uit een boekje van de NMBS te komen. Ze paaien de mensen op te drukke lijnen met het vooruitzicht op de comfortabele M6. In werkelijkheid is de M6 een zorgenkind van de NMBS.

Zet er dan wat minpunten bij, maar geef niet de indruk dat je je negatieve mening ventileert. De bedoeling is dat dit neutraal is. Ik vind de M6 bijvoorbeeld globaal genomen zeer goed. De kleine rekjes en de weinige wc's zijn anders wel minpunten voor mij, maar dan nog... Dit is geen kanaal om zomaar al je grieven te posten. Anderen vinden dat misschien net goed dat het dubbeldektreinen zijn en nemen het noodzakelijke kwaad (kleine rekjes) er met plezier bij. Daarom draaide ik de naar mijn inzien niet-neutrale versie terug.
De beste groeten van Michiel! 26 nov 2009 11:07 (CET)Reageren

Beter? Ik heb wel terug de fout uit de tekst gehaald die je terugzette (de informatieborden hangen naast de deur). Webby_rr

Tja, ik zou het dus niet zo verwoorden, sorry. Ik ga deze namiddag eens kijken of ik het er op een of andere manier neutraler in kan zetten, maar ik denk niet dat persoonsgebonden meningen hier thuishoren. Zie Wikipedia:Neutraal_standpunt. Daar staan ook tips over hoe je het beter kunt verwoorden. Probeer gerust zelf :-). Misschien met een kopje "Kritiek" en dan wat sommige mensen vinden. Maar nooit laten uitschijnen dat dit echt dé minpunten zijn. 't Is niet dat je dit met cijfermateriaal kunt staven, uit peilingen of zo.
Ik heb er intussen een aantal van je minpunten in opgenomen. Dat van die infoborden is trouwens een correcte verbetering, ik had er over gekeken de eerste keer. Dat van de slechte koppeling van de treinen is elders in het bericht ook al opgenomen. Naar mijn gevoel is het vermelden van slechte zetels of hoofdruimte echt niet iets voor Wikipedia (andere mening? Laat maar horen!). Ik denk dat die kritiek voor élk soort treinstel/wagon bestaat (neem de klassieke tweestellen of de oude breaks maar eens, of zelfs de vernieuwde M4 of klassieke tweestellen). Het komt niet erg encyclopedisch over, is mijn gevoel. Ik vind dat de zetels prima zitten, bijvoorbeeld. Al geniet de I11 mijn absolute voorkeur, op elk vlak.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1059084/2010/01/26/Dubbeldektreinen-kampen-met-deurproblemen.dhtml

bagageafdelingen?[brontekst bewerken]

De stuurrijtuigen worden aangeduid als BDx (tweede klasse met bagageafdeling en stuurstand)... maar waar is die bagageafdeling? Is Bx niet de correcte klassering? Groenevogel (overleg) 3 jan 2018 13:54 (CET)Reageren