Overleg:Pareleilanden

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Dank Michiel1972 voor de aanvullingen en kaartjes! MoiraMoira 2 nov 2006 21:37 (CET)Reageren

Een paar punten van kritiek[brontekst bewerken]

Los van de vele schrijf- en stijlfouten viel me vooral het volgende op:

  • Sommige eilanden wonen slechts enkele visserfamilies op. Curieuze zinsbouw. Vergelijk: Amsterdam wonen veel mensen in.
  • tropisch regenwoud vegetatie Loepzuiver voorbeeld van de Engelse ziekte
  • Twee jaar later besloten de Spaanse notabelen Gaspar de Morales en Francisco Pizzarro van de nabijgelegen stad Santa María del Darién op het Panamese vasteland om een expeditie uit te rusten om de Pareleilanden te veroveren. Dit leidde er toe dat de inheemse bevolking op de eilandengroep op 10 augustus 1515 geheel werd uitgeroeid. Feitelijke fout. Het lijkt me sterk dat de hele bevolking van al die eilanden in één enkele dag werd uitgeroeid. Waarschijnlijker is dat die expeditie op 10 augustus 1515 vertrok en in een langere periode daarna de inheemse bevolking uitroeide.
  • De beroemdste parel gevonden was een 400 jaar oud exemplaar van 31 karaat. Feitelijke fout. Die parel was niet 400 jaar oud toen hij werd gevonden - het is nu ruim 400 jaar geleden dat een slaaf hem uit de zee opviste.
  • De meeste werknemers in de toeristenindustrie wonen zelf op het nabijgelegen Isla Saboga. Het eiland werd wereldwijd bekend toen in 1979 de Shah van Perzië korte tijd in ballingschap verbleef op Isla Contadora na zijn vlucht uit Iran. Verwarrende formulering. Welk eiland raakte nu over de hele wereld bekend, Isla Contadora of Isla Saboga?

--Marrakech 27 feb 2009 17:47 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Pareleilanden. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 9 sep 2017 19:16 (CEST)Reageren