Naar inhoud springen

Overleg:Pepermuntolie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Valhallasw-toolserver-botje in het onderwerp Referenties gevonden in artikelgeschiedenis

Menthylacetaat[brontekst bewerken]

In de tekst wordt de verbinding menthylacetaat genoemd. Volgens mij bestaat deze verbinding niet. Methylacetaat bestaat wel, maar dat is een giftige stof die niemand in de pepermuntolie wil hebben.

Graag controle van de zin met het woord menthylaacetaat.

Met vriendelijke groet

Fred Triep, – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Fredtriep (overleg · bijdragen) 9 juli 2015 16:43‎ (CEST) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

  • En de aanwezigheid ervan in pepermuntolie wordt bevestigd in onder meer tabel 1 bij deze (open access) publicatie, waar in de inleiding bij de tabel overigens per abuis toch weer over "methyl acetate" (zonder n) wordt gesproken. In andere publicaties (meestal geen open access, behalve deze) wordt wel consequent over "meNthyl acetate" gesproken. Itsme (overleg) 9 jul 2015 18:12 (CEST)Reageren
  • PubChem: Menthyl acetate ofwel Menthol, acetate. De -yl uitgang duidt erop dat het hier een groep binnen een molecuul betreft, een menthol-groep, zeg maar. Vgl. Methaan en de methyl-groep, ethaan en ethyl etc. Zie de UIPAC-nomenclatuur. Kleuske (overleg) 10 jul 2015 10:46 (CEST)Reageren

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Pepermuntolie zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 20 apr 2022 07:16 (CEST)Reageren

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.