Overleg:Songkran

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Kleuske in het onderwerp Mentholpoeder?

In het Engelstalige artikel over Songkran staat dat oorspronkelijk het water over de schouder van ouderen werd gegoten (dus niet over de handen, zoals in het Nederlandse– en ook in het Duitse artikel wordt vermeld). Dit wordt ook zo vermeld in: Oliver Hargreave, Exploring Chiang Mai, City, Valley & Mountains. Within Books, derde druk uit 2002. ISBN 974-86437-7-8. Ook is er bij het Engelstalige artikel een foto waarbij een monnik water over de schouder gegoten krijgt (dus ook niet over de handen).

Verder heb ik ook ergens gelezen (wellicht ook in Exploring...) dat het festval bestaat uit een oudejaarsdag, een soort tussendag en tenslotte een nieuwjaarsdag (en dus 3 dagen duurt en niet alleen op 13 april valt) . FredTC (overleg) 17 feb 2011 15:28 (CET)Reageren

Tja Fred, aangezien je ook in Thailand woont zou je moeten weten dat de gebruiken in dit land per provincie verschillen bij elk festival. Zo word in Kanchanaburi Songkran een paar dagen later gevierd dan de rest van het land. Een van de grootste fouten die Westerlingen helaas maken is te denken dat er 1 Thaise cultuur is. Die is er niet. Dat is een mythe bedacht door Pibulsongkhram die door de elite van het land verder word gepropageerd. In mijn 12 jaar hier waarvan 7 jaar met een Thaise comediegroep waarmee ik over 50 provincies doorgereisd ben kan ik maar 1 ding zeggen. De Thaise cultuur bestaat niet. Gewoontes en gebruiken zijn overal anders.
Dus verander het artikel maar haal niet het een weg om het te vervangen door het ander, maar vul het aan. Wae®thtm©2010 | overleg 17 feb 2011 15:53 (CET)Reageren

Mentholpoeder?[brontekst bewerken]

Volgens het artikel word er mentholpoeder gebruikt om mensen op het gezicht te smeren. Wat het precies is weet ik niet, een soort talkpoeder, maar beslist geen menthol. Dat zou alleen maar voor irritaties zorgen als het in de buurt van ogen zou komen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 223.205.154.104 (overleg · bijdragen)

Daar zou je best gelijk in kunnen hebben... Kleuske (overleg) 16 apr 2013 12:45 (CEST)Reageren