Naar inhoud springen

Overleg:Stoppel

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door Marrakech

Toelichting op wijzigingen:

Er stond: "Het begrip wordt in de overdrachtelijke zin ook gebruikt voor de uitbottende haren van een afgeschoren baard bij de man". Dit wekt de suggestie dat je alleen stoppels kunt hebben als je eerst een baard hebt afgeschoren. Maar ook mannen die nooit een baard hebben laten groeien kunnen stoppels krijgen. Beter dus simpelweg: uitbottende baardharen.

Er stond: "(...) of de nieuwe veren die onder het ruien van een vogel tevoorschijn komen". Erg warrig geformuleerd. Beter: of de nieuwe veren die bij vogels in de rui te voorschijn komen.

Helemaal verwarrend is de tweede definitie van 'stoppel' die in dit lemma werd gegeven: "De stoppel is het nog in de grond staande deel van de halm van een korenaar die boven het maaiveld blijft uitsteken nadat er gemaaid is". De halm van een korenaar? Is de halm dan soms deel van de korenaar? Nee dus. Het is precies andersom: een korenaar is het bovenste deel van een korenhalm! Marrakech 28 sep 2008 17:24 (CEST)Reageren

Tegen de zin "Het betreft het deel van een korenhalm dat boven het maaiveld blijft uitsteken nadat er geoogst is door een combi-dorsmachine die tevens de bovenkant van de planten verwijdert" is het volgende in te brengen:

1. Met 'het' kun je niet verwijzen naar de stoppel.

2. Ook als er handmatig geoogst wordt kunnen er stoppels overblijven. De vermelding van een combi-dorsmachine (wat is dat precies? - geen enkele hit op google) is daarom misleidend.Marrakech 28 sep 2008 23:12 (CEST)Reageren