Naar inhoud springen

Overleg:UEFA Europa League 2014/15

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Valhallasw-toolserver-botje in het onderwerp Referenties gevonden in artikelgeschiedenis

Tweede kwalificatieronde[brontekst bewerken]

Is het niet overzichtelijker (en misschien ook gemakkelijker) om voor de gelote rondes waarvan echter nog niet alle deelnemers zeker zijn, om het systeem te gebruiken dat op de Engelse pagina's wordt gedaan? https://en.wikipedia.org/wiki/2014%E2%80%9315_UEFA_Europa_League#Second_qualifying_round Ze nummeren de wedstrijden van de eerste ronde en voor de tweede ronde gebruiken ze dan "winnaar van ..." De twee vlaggen en de twee voetbalclubs moeten dan niet meer naast elkaar verschijnen in soms erg weinig plaats. Hetzelfde geldt voor de Champions League uiteraard, maar daar is het minder van toepassing aangezien het meer overzichtelijk is dan op deze pagina. Het is een ideetje. (KevinBobby (overleg) 30 jun 2014 21:36 (CEST))Reageren

Zelf ben ik geen voorstander van het Engelse systeem. Om 2 redenen: 1. Als je wilt kijken in de 2e ronde wie tegen wie moet en je hebt net een wedstrijd tussen 2 winnaars uit de 1e ronde, dan moet je even er naar zoeken terwijl je nu in 1 oogopslag ziet wie tegen wie moet.
Reden 2 is uit het oogpunt van het bewerken. De website waar deze wedstrijden vandaan gehaald worden (UEFA.com) vermeld de 2e ronde ook op deze manier en niet op de Engelse. Het risico op fouten maken is hierdoor een stuk kleiner dan op de Engelse manier. En tevens heeft het op deze manier een groot voordeel voor de gene die straks de 2e ronde verder bewerkt, nu staan alle clubs goed gelinkt. Er is namelijk een groot verschil qua schrijfwijze van de namen van de clubs zoals hier op Wikipedia staan vermeld, op de UEFA site, en op andere websites.
Van dat weinig plaats kan ik niet oordelen aangezien ik een groot beeldscherm heb. Maar als andere het onhandig vinden dan ben ik niet de gene die ze zal tegen houden om het wel op de Engelse manier te doen. ARVER (overleg) 1 jul 2014 10:55 (CEST)Reageren

Vermelding doelpuntenmakers per wedstrijd[brontekst bewerken]

Ik heb gemerkt dat er vanaf de groepsfase telkens een ellelange lijst is van elke wedstrijd met info over doelpuntenmakers etc. Hierdoor moet je vaak ver doorscrollen om tot een overzicht te komen van de wedstrijden.

Veel mensen, waaronder ikzelf, zijn vooral geinteresseerd in een overzicht van de rondes en welke ploegen doorstoten op basis van de onderlinge matchen. Doordat elke ronde telkens onderbroken wordt door een lange lijst van matchgegevens, vind ik het niet overzichtelijk.

Mijn voorstel: Zouden we niet beter gewoon (zoals op de pagina's van de voorbije jaargangen) enkel de rondes met de uitslagen van de wedstrijden tonen, en een doorverwijspagina maken voor specifieke info over elke wedstrijd per ronde?

Zoals op de Engelstalige Wikipedia, bedoelt u? Zie bijvoorbeeld hier. Groet, JurriaanH (overleg) 28 mrt 2015 20:24 (CET)Reageren
Dat bedoel ik inderdaad. Vergelijk ook met de Nederlandstalige Wikipedia van de voorbije jaargangen (waar deze info weliswaar er niet bij staat).
Dank voor uw advies. Persoonlijk geef ik aan hetzelfde de voorkeur – ik zal kijken wat de beste manier is om dit overzichtelijk aan te pakken. Groet, JurriaanH (overleg) 29 mrt 2015 17:20 (CEST)Reageren

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van UEFA_Europa_League_2014/15 zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 30 nov 2021 06:19 (CET)Reageren

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.