Overleg:Urkers

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Slomox in het onderwerp te Winkel

Volgens de Nedersaksische wikipedia

  • Een leste ongerzoek et annetoond, dat et Urkers tot de dialectfamilie Urkers beoort in dat et uidige Urkers et iene dialect van disse familie is.
  • Een laatste onderzoek (???, welk onderzoek) heeft aangetoond dat het Urkers tot de dialectfamilie Urkers behoort en dat het huidige Urker dialect het enige dialect van deze familie is.

Hier wordt in dit artikel niks over gezegd, ook mist helaas in het Nedersaksische artikel een referentie naar dit onderzoek.

te Winkel[brontekst bewerken]

Het artikel zegt: De visie van het Urkers als noch Hollands, noch Nedersaksisch doet denken aan de indeling die L.A. te Winkel eraan gaf: in zijn Geschichte der niederländischen Sprache deelde hij het met onder meer het West-Veluws in bij het Süderseeisch.

Is er L.A. te Winkel mee gemeend of Jan te Winkel? Jan te Winkel het een boekje met de titel Geschichte der niederländischen Sprache geschreven, maar mij is niks bekend van een boek met deze titel van L.A. te Winkel.

Mag er iemand een referentie met paginanummer etc. bijvoegen? --::Slomox:: >< 4 dec 2010 14:46 (CET)Reageren

Het staat in het Handboek Nedersaksische taal- en letterkunde. Jan te Winkel is gemeend. --::Slomox:: >< 4 dec 2010 15:51 (CET)Reageren