Overleg:Verdrag van Londen (1839)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Zou je hier niet moeten oppassen met het gebruik van de term Verenigd Koninkrijk aangezien er 2 partijen in het verdrag deze naam dragen: het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland en het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden--H2O-s 2 aug 2005 17:50 (CEST)Reageren

Maastricht en Venlo werden bezet door noordnederlandse garnizoenen en zijn nooit Belgisch geweest.

Verdrag van London[brontekst bewerken]

De bevestiging van de neutraliteit van België door het VK betekent niet dat er een militair ingrijpen tegenover zou staan. Dat staat er nergens in. In 1870 laat het VK wel weten dat al die België binnenvalt, door het VK zal aangevallen worden. De minister van het VK, Grey, misbruikt het gebrek aan kennis over de juiste draagwijdte van dit verdrag om te kunnen verklaren waarom het VK de oorlog aan Duitsland verklaart. Het VK was al jaren vragende partij om de Duitse ECONOMISCHE expantie militair te kunnen tegen houden. Immers had de Duitse vloot bijvoorbeeld een quota vastgelegd: deze zou nooit meer dan 2/3 van de naval power van het VK overschrijden, en dat was ook zo. Duitsland is niet als eerste begonnen: een mobilisate door Rusland was er eerder. En het was common knowledge dat een mobilisatie, zelfs gedeeltelijk, een oorlogsverklaring was in die tijd. Zowel de Russsische als Franse ministers schrijven dit in 1898 als hun beide landen een geheim militair verdrag tekenen. Duistland is wel beginnen aanvallen, natuurlijk, dat staat ook vast. Alleen was het de keuze: opeten of opgegeten worden. Tot op het laatst hebben de tsaar en de keizer telegrams uitgewisseld met pogingen om de militaire machine te stoppen. Dus hier is een nuancering op zijn plaats. Immers zijn wij gewend aan een Angelsaksische interpretatie van de feiten die door bronnen zelfs kunnne weerlegd worden.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Verdrag van Londen (1839). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 26 jul 2017 00:42 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Verdrag van Londen (1839). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 14 mei 2018 13:17 (CEST)Reageren