Naar inhoud springen

Overleg:Wysiwyg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

WYSINWYG[brontekst bewerken]

dit is natuurlijk een niet standaard term die hier niet genoemd hoeft te worden... Je programma was WYSIWYG of iet, eventueel de grappig bedoelde WYPIWYG als alternatief (What You Print is What You Get). Ik zou die N van not-wysiwyg snel weghalen! EdoOverleg 6 nov 2006 11:21 (CET)Reageren

hoofdletters?[brontekst bewerken]

De recente wijziging van WYSIWYG in wysiwig gaat nogal tegen mijn taalgevoel in. Het groene boekje zegt in het algemeen:

(b) opmerkingen in verband met het gebruik van hoofdletters

(1) Een initiaalwoord of letterwoord dat we ontlenen aan een andere taal, behoudt zijn spelling zolang we het als vreemdtalig aanvoelen.

RAM (random access memory)

ADSL (asymmetric digital subscriber line)

GmbH (Gesellschaft mit beschränkter Haftung)

(2) Naarmate een letterwoord of initiaalwoord ingeburgerd raakt, verdwijnen de hoofdletters.

Is WYSIWYG zoveel meer ingeburgerd dan RAM en ADSL? Zwitser123 (overleg) 13 jul 2012 14:29 (CEST)Reageren


Dag Zwitser123,

Je kunt je inderdaad vragen stellen bij het waarom en ik keek ook wel vreemd op toen ik zag dat wysiwyg in het Groene Boekje met kleine letters staat. Maar bon, het staat er zo in (link) en wij volgen dit (WP:C). Ook Van Dale heeft deze spelling gehanteerd, met de vermelding dat het een bijvoeglijk naamwoord is. De redenen van de Taalunie staan niet in het boekje natuurlijk, waardoor ik je die ook niet kan geven. Voor zover ik weet, moet je trouwens pas naar de regels kijken als een woord niet in de woordenlijst is opgenomen, dus bij twijfelgevallen. Vriendelijke groet, --MichielDMN 🐘 (overleg) 13 jul 2012 16:47 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Wysiwyg. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 18 nov 2017 13:11 (CET)Reageren