Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:81.82.33.242

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door Bemoeial in het onderwerp Tandabces
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.843 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Bleken (tanden)[brontekst bewerken]

'De verdonkering is een gevolg van sclerosering van dentine, opname van verkleurende agentia in het glazuur en het dunner worden van het glazuur' lijkt me veel onduidelijker dan 'De verdonkering is een gevolg van veranderingen in de minerale structuur van het gebit, waarbij het glazuur minder poreus wordt.' Uw toevoeging 'minder vage verwoording' lijkt me onterecht. groet Aleichem overleg 17 apr 2006 22:17 (CEST)Reageren

Dit stukje was een leterlijke vertaling van de engelse versie. Een verdonkering van een tand in een verouderingsproces gebeurt door wat ik beschreven heb en door aanmaak van secundaire dentine. Wat eerder vermeld werd: dat het glazuur minder poreus wordt en dat de mineraalstructuur veranderd kan ik niet terug vinden in de wetenschappelijke litteratuur ( indien wel: graag bronvermeliding). Ik weet dat het dentine minder poreus wordt maar van het glazuur weet ik het niet. Dus liever een eigen correcte ( voor mij duidelijkere )zin dan een vage vertaling.
Steeds bereid tot overleg
groeten anoniem
ls, ik weet niets van het onderwerp, maar zie wel onduidelijke tekst staan. Kunt u anders de termen sclerosering dentine agentia van lijks voorzien en verklaren? groet Aleichem overleg 17 apr 2006 22:58 (CEST)Reageren
beste Aleichem, je verklaart dat je geen fluit afweet van dit onderwerp en toch voeg je twee zinnen terug toe die qua nauwkeurigheid en volledigheid te betwijfelen zijn. Wat moet men hier in godsnaam doen als men iets wil corrigeren. Je herstelt toch alles.

Tandabces[brontekst bewerken]

Ik denk dat het misverstand veroorzaakt werd door jouw bedoeling een redirect te maken van [periapicaal abces] naar de inhoud van [abces (mondaandoening)] (met de verkeerde naam), terwijl mijn bezwaar juist tegen de verkeerde (want te generieke) naam gericht was... Ik heb e.e.a. trachten aan te passen. Verander maar naar vaktechnisch inzicht wat nodig is, dan loop ik de 'wikikundige' zaken wel na. Bedankt voor het volhouden. - B.E. Moeial 16 mei 2006 00:06 (CEST)Reageren