Overleg gebruiker:Maaikemuis

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Maaikemuis in het onderwerp Verwarring naamgenoot
Hallo Maaikemuis, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.519 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Drummingman (overleg) 15 feb 2022 17:36 (CET)Reageren

Verwarring naamgenoot[brontekst bewerken]

Beste Maaike,

De wijziging die je net deed heb ik vanzelfsprekend ongedaan gemaakt. Je vroeg eind vorige maand heel netjes op de overlegpagina of de wijziging wenselijk was, en je kreeg duidelijk te horen dat dit ongewenst was. Dan moet je het natuurlijk niet stiekem toch doorvoeren.

Overigens ben ik niet helemaal tegen een verduidelijkende tekst, en je voorstel vind ik (op wat details na) eigenlijk prima. Ik vind het niet prima dat je anderen gewoon negeert. –Frank Geerlings (overleg) 4 mrt 2022 11:13 (CET)Reageren

Mijn welgemeende excuses Frank
Het is helemaal niet mijn bedoeling iets achter iemands rug om te doen. Ik vrees dat ik het verkeerd heb begrepen. Ik heb proberen terug te zoeken op mijn overleg pagina wat ik wel of niet kon veranderen, bij drummings, maar dat bericht leek verwijderd. ik heb 2 weken gewacht, (wat volgens mij de bedoeling was.
Kunt u mij alstublieft uitleggen wat WEL de juiste route is, want in mijn werk (dezelfde sector als maaike van Langen 1971) ondervind ik vaak hinder van deze naamsgenoot-verwarring. Alvast heel erg bedankt voor uw hulp en nogmaals mijn excuses dat ik iets heb gedaan wat niet de bedoeling was. dat is echt niet mijn intentie.
vriendelijke groeten Maaike Maaikemuis (overleg) 4 mrt 2022 11:28 (CET)Reageren
Ik hoopte al dat het een misverstand was.
Er zijn op Wikipedia drie soorten overlegpagina's, dat kan in het begin verwarrend zijn. De eerste soort is waar we nu praten. Dat is voor direct overleg tussen Wikipediagebruikers. Daarnaast zijn er algemene overlegpagina's (die vaak thema- of projectgebonden zijn, nu niet relevant). Tenslotte heeft ook ieder artikel een overlegpagina. Omdat je daar je vraag had gesteld heb ik aangenomen dat je die weet te vinden. Daar is twee maal bezwaar aangetekend, maar dat heb je mogelijk dus niet gezien. Je kan dat hier vinden: Overleg:Maaike van Langen.
Het probleem van de naamgenoten ken ik, voor mij speelt dat vooral op sociale netwerken, niet hier op Wikipedia. Het probleem zit hem in twee stukjes Wikipedia-beleid: Het verbod op reclame (lees WP:ZELF) en het begrip 'encyclopedische relevantie'. Zoals ik al suggereerde bestaat er over mij geen Wikipedia-artikel, net als er geen artikel over Maaike van Langen uit Venray bestaat. Dit betekent waarschijnlijk dat wij voor een encyclopedie oninteressant zijn. Wij zijn dus "niet encyclopedisch" (NE). Dit is de afkorting die op de overlegina wordt genoemd. Omdat het vrij vaak voorkomt dat mensen graag een artikel over zichzelf op Wikipedia willen hebben om daar status aan te ontlenen is de vaste kern van Wikipedia-redacteurs daar nogal streng op, soms iets te streng naar mijn mening. Maar goed, daar hebben we het mee te doen.
De beste oplossing is denk ik nu "deal with it". Dat is de oplossing die m.i. het minste gedoe geeft. –Frank Geerlings (overleg) 4 mrt 2022 14:28 (CET)Reageren
Beste Frank hartelijk bedankt voor uw reactie en uw uitleg. Zo leer ik steeds meer over de achterkant van wikipedia. en de verschillende overleg pagina's Ik heb nu inderdaad op de overleg pagina van het artikel de 2 tegenstemmen gelezen. Helder. Maar kunt u mij vertellen waar de DP in de reactie voor staat? "Tegen Als jij E bent moet er een dp komen en als je NE bent hoeft je naam niet vermeld te worden. " Ik snap dat u het ongepast vond dat ik de verandering had doorgevoerd. dat mag inderdaad niet. dat snap ik. Nogmaals bedankt voor het meedenken. hieronder nog een aantal vragen.
Het vervelendste vind ik dat als je 'onze' naam 'Maaike van Langen' googled dat je dan meteen bij google een verwijzing ziet naar wikipedia met MIJN foto bij haar pagina!! Heeft u een idee hoe HAAR foto aan haar pagina kan worden toegevoegd? Dat zou ook al een hoop verwarring besparen. Ik las op de wikipedia pagina van foto's toevoegen dat dat heel goed beschermd is en alleen foto's geplaatst mogen worden waar je rechten op hebt. Helaas heb ik zelf geen foto van haar, waar ik het auteursrecht op heb. :) Ziet u andere mogelijkheden?
U schreef dat u op zich niet helemaal tegen een verduidelijkende tekst bent , en u mijn voorstel (op wat details na) eigenlijk prima vind: is er dan wellicht een andere manier om die verduidelijkende tekst te publiceren? Het zou mij enorm helpen
In mijn werk als artistiek leider, programmamaker, voice-over, freelancer in de theater/culturele sector is het echt vervelend en verwarrend voor de opdrachtgevers als (nieuwe) opdrachtgevers mij google-en en mijn foto bij haar wikipediapagina zien staan. Ik ben bijvoorbeeld geen regisseur. Daarom zoek ik toch echt naar oplossingen om deze zaak te verduidelijken en verwarring te voorkomen, want ik ondervind er al mijn hele carriere hinder van.
Een andere vraag is: hoe encyclopedisch is de Maaike van Langen uit 1971?
Degene die de pagina heeft aangemaakt (heb ik opgezocht in de geschiedenis pagina in 2009) (belsen https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Maaike_van_Langen&action=history) bestaat niet meer? Anders zou ik hem/haar kunnen vragen over waarom hij/ zij die pagina destijds heeft aangemaakt? Ze is theaterregisseur...maar daar zijn er zeer velen van. bekendere en onbekendere die allemaal ook geen wikipedia pagina hebben. De Maaike van Langen (1971) waar de pagina over bestaat is al jaren niet meer werkzaam in NL (sinds 2009 in Duitsland), de informatie die er op die pagina staat is achterhaald de Theatercompagnie waarvan staat dat zij artistiek leider is is in 2009 opgehouden te bestaan. dus die info zou mijns inziens ook aangepast kunnen worden. https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Theatercompagnie(zie ook haar website maaikevanlangen. .com )
Hoe encyclopedisch ben ik? tja, het is me echt niet om een 'eigen' pagina te doen. Enkel om de digitale verwarring te verminderen. Maar goed: ik heb een cruciale rol gespeeld in de hedendaagse circusgeschiedenis in Nederland, als oprichter van een van de twee circusfestival in Nederland, aanjager van het Nederlandse circusveld en het bekend maken van het nieuwe circus bij een groot(er) publiek. Dit zijn zaken waar vele collega's (nationaal en internationaal) over zouden kunnen schrijven. Ik las op het ZP lemma dat geduld een schone zaak is en als je echt relevant bent, dat iemand dan wel een pagina over je maakt. :) Maar zou het wellicht ook helpen als gerenommeerde collega's vb een referentie over mijn relevantie schrijven? Nogmaals: ik leer veel bij over wikipedia en ben u enorm dankbaar voor de achtergrond info's en links die ik dankzij u heb gelezen. Dus ik wil geenzinds over de schreef gaan met mijn suggesties, enkel wil ik af van deze knagende kwestie.
Mijn dank is groot
Vriendelijke groeten Maaike van Langen Maaikemuis (overleg) 4 mrt 2022 18:22 (CET)Reageren
Hi Maaike. Zeg vooral je, tenzij u dat echt vervelend vindt. Ik wilde het niet zelf ter sprake brengen, maar ik ben het wel eens dat de andere Maaike niet per se veel noemenswaardiger is. Door de jaren heen zijn we strenger geworden. In 2009 kon dit kennelijk nog.
DP is Wikipedia-jargon. Dat staat voor doorverwijspagina. Zoals deze: Jan Smit.
Ik denk dat een "referentie" over iemands relevantie weinig goed zal doen. Er wordt (beslist niet door mij alleen, maar door de Wikipedia-gemeenschap als geheel) gekeken naar iemands relevantie door te kijken wat er in de ouderwetse mainstream media over het onderwerp wordt geschreven. Dus kranten, vakbladen en hun websites. Het is dus niet zo zeer zo dat het mooi is dat die collega's nationaal en internationaal er over zouden kunnen schrijven, het is vooral belangrijk dát ze dat doen. En dan het liefst in gepubliceerde bronnen waar naar kan worden verwezen in het artikel. Voor biografieën over levende personen (en dat ben je gelukkig 🙂) zijn alle bronvermeldingen eigenlijk verplicht (ook een regel die in 2009 minder streng werd nageleefd).
Waarom Google jullie foto's verwart en bij het artikel plaatst? Geen idee. Kennelijk is Google ook niet perfect. Maar ik snap wel dat het daardoor allemaal nóg verwarrender wordt. Dit ligt denk ik buiten Wikipedia.
Tenslotte, als er info staat die moet worden aangepast, doe dat dan vooral. Zoals je al gemerkt hebt grijpt er wel iemand in als het niet goed is, dan krijg je hulp.
Het is misschien een wat warrig verhaal geworden, ik hoop dat dit vragen beantwoordt. –Frank Geerlings (overleg) 4 mrt 2022 19:43 (CET)Reageren
Beste Frank Dank je wel voor je reactie. Ik dacht nog aan 3 dingen. Alvast bedankt voor het meedenken.
  1. zou het helpen als jij bijvoorbeeld reageert op de tegenstemmen bij de pagina van Maaike van Langen om te pleiten dat mijn toevoeging (of een door jou voorgestelde verbeterde variant ervan) dat die ok is en relevant genoeg voor de pagina?
  2. Ik wilde het eerst ook niet opwerpen: maar ik ben het helemaal met je eens dat Maaike van Langen noemenswaardigheid te betwisten valt. Is dat dan mogelijkerwijs om die pagina te nomineren voor verwijdering? Of is dat een brug te ver? En als dat een mogelijkheid is hoe is dat dan het beste aan te pakken? In NL media is niet of nauwelijks over haar geschreven de afgelopen jaren.
  3. Ik vroeg me af of het zinvol kan zijn als ik maaike van langen 1971 mail of zij haar eigen portret foto toevoegt. Denk je dat zij dat mag van de wikipediaregels? ALs zij een portretfoto van haarzelf toevoegt waar ze toestemming van de fotograaf van heeft, of waar ze zelf rechten op heeft? Want ik vind het echt zo naar dat als opdrachtgevers mij opzoeken het eerste wat ze zien is maaike van lang 51 jaar, theater regisseuse. terwijl ik ben 41, en alles behalve theaterregisseur. voor stemmen werk of moderatie zit dat men denkt dat ik 10 jaar ouder me best in de weg.... Nogmaals bedankt Frank! en fijne zondag Vriendelijke groeten Maaike
Maaikemuis (overleg) 6 mrt 2022 09:56 (CET)Reageren
Hoi Maaike. Wat betreft punt 3: Wat Google met die andere portretfoto gaat doen is echt niet te voorspellen. Het lijkt me niet handig. Over punt 1 en 2 heb ik nog eens nagedacht, maar wat juist is om te doen heb ik twijfels over. Ik ga even wat breder overleg opzoeken. Ik zie dat het inmiddels door iemand anders ter verwijdering is voorgedragen. Ik heb dat voorstel gesteund (met verwijzing naar hier, dat vond ik wel zo transparant). –Frank Geerlings (overleg) 10 mrt 2022 12:32 (CET)Reageren
Beste Frank, fijn om te lezen dat iemand de pagina voor verwijdering heeft voorgedragen. Dat lijkt mij ook de meest passende oplossing. Wat gebeurd er daarna? Per wanneer is die pagina verwacht je off-line? (of is dat nog niet zo zeker?)
En als 1 van de Maaike van Langens ooit weer toe is aan een wikipedia pagina zal de tijd dat leren :) Nogmaals bedankt voor je reacties en meedenken. fijne dag. groeten Maaike van Langen 1980 Maaikemuis (overleg) 14 mrt 2022 10:16 (CET)Reageren
Hoi @Maaikemuis, zie hier het bericht, het staat in mijn archief. Met vriendelijke groeten van Drummingman (overleg) 4 mrt 2022 16:26 (CET)Reageren
Dank je wel voor de link Drummingman en fijne zondag Maaikemuis (overleg) 6 mrt 2022 09:57 (CET)Reageren