Overleg gebruiker:Merijn Van de Pol

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Nlwikibots in het onderwerp Beoordelingsnominatie Jan van Duffel (1392)
Hallo Merijn Van de Pol, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.363 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Schrijfwedstrijd 2019[brontekst bewerken]

Beste Merijn Van de Pol,

Leuk dat je meedoet aan de schrijfwedstrijd. Vanaf nu heb je tot en met 31 oktober de tijd om te werken aan je artikel. De jury wenst je veel succes en we bedanken je voor de aanmelding.

Hartelijke groet, Jury Schrijfwedstrijd 2019 1 sep 2019 16:49 (CEST)

Uitnodiging nieuwjaarsbijeenkomst 2020[brontekst bewerken]

Op de WikiZaterdag van 11 januari vindt de nieuwjaarsbijeenkomst van Wikimedia Nederland plaats in het Textielmuseum in Tilburg.

Tijdens deze bijeenkomst wordt er met alle aanwezigen teruggekeken op het voorgaande jaar, om daarna een blik op de toekomst te werpen. Daarnaast worden ook deze keer weer de WikiUilen uitgereikt en wordt de uitslag van de Wikipedia Schrijfwedstrijd 2019 bekend gemaakt.

Als deelnemer aan de Schrijfwedstrijd nodig ik je bij deze van harte uit om volgende week ook naar Tilburg te komen. Kijk op de verenigingswiki van WMNL voor meer informatie. In verband met de beperkte capaciteit is aanmelden verplicht.

Vriendelijke groet, ook namens de jury,
Ciell 3 jan 2020 09:53 (CET)Reageren

Terugkoppeling Schrijfwedstrijd 2019[brontekst bewerken]

Beste Merijn Van de Pol,

De jury van de schrijfwedstrijd is er inmiddels uit en heeft beslist welke artikelen de gouden, zilveren en bronzen pen krijgen. Jouw inzending is daar niet bij. Dit betekent beslist niet dat jouw artikel of de andere artikelen in de ogen van de jury slecht waren. Integendeel: het aantal inzendingen was deze keer veel groter dan in voorgaande jaren, en de doorsnee kwaliteit was hoog.

De jury heeft besloten om, in tegenstelling tot wat gebruikelijk was, de niet-winnaars in het kort wat terugkoppeling te geven over hun ingezonden artikel. Iedereen heeft er tenslotte de nodige uurtjes ingestoken. ‘Leopold Joubert’ vonden we een interessant artikel waarin je het avontuurlijke leven beschrijft van een Fransman die achtereenvolgens militair, ontdekkingsreiziger en lekenmissionaris was, en aan het eind van zijn leven in Congo de slavenhandel bestreed.

We hebben wel enkele zaken geconstateerd die verbeterd zouden kunnen worden, zoals een slordige opmaak, interpunctiefouten (haakjes, spaties, komma’s) en een apart voegwoordgebruik. De stijl is wat haperend: tijdsbepalingen staan soms op vreemde plaatsen in een zin.

Daarnaast willen we je aandacht vragen voor de Wikipedia-richtlijnen. Je bent daar bij het schrijven van afgeweken, wat te wijten lijkt aan onervarenheid. Het artikel is een (enigszins bewerkte) vertaling van het gelijknamige artikel op de Engelstalige Wikipedia. In verband met auteursrechten had je dat moeten vermelden in het artikel. Je hebt de bronnenlijst overgenomen, inclusief de datums waarop bronnen zijn geraadpleegd. Ook dat is niet conform de richtlijnen: je moet altijd zelf de bronnen inhoudelijk controleren als je deze overneemt. Meer informatie over deze zaken kun je hier vinden.

Dat neemt niet weg dat de jury het moedig vindt dat je als nieuwkomer aan de schrijfwedstrijd hebt deelgenomen. Laat je door onze kritiek niet ontmoedigen, maar ga door op Wikipedia. Snuffel rond in de richtlijnen, kijk wat anderen doen en als je wil kun je vragen of een coach je op weg wil helpen. Meer informatie daarover vind je hier. We willen je hartelijk danken voor je deelname. Vriendelijke groeten namens de jury van de schrijfwedstrijd 2019, Take Mirrenberg (overleg) 12 jan 2020 19:40 (CET).Reageren

Beoordelingsnominatie Jan van Duffel (1392)[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Jan van Duffel (1392) dat is genomineerd door The Banner.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20200302#Jan van Duffel (1392) en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 2 mrt 2020 23:55 (CET)Reageren

Schrijfwedstrijd 2020[brontekst bewerken]

Beste merijnvdp,

Leuk dat je meedoet aan de schrijfwedstrijd. Vanaf nu heb je tot en met 31 oktober de tijd om te werken aan je artikel. We raden je ten sterkste aan boven het artikel dat je gaat bewerken het sjabloon:schrijfwedstrijd te plaatsen, om te voorkomen dat anderen het artikel in de tussentijd bewerken. Dit voorkomt mogelijke frustratie zowel bij jouw als bij hen.

De jury wenst je veel succes en we bedanken je voor de aanmelding.

Hartelijke groet, Jury Schrijfwedstrijd 2020 1 sep 2020 23:18

Bedankt voor de tip. Ik zag dat een mededeelnemer al kleine aanpassingen had gedaan aan mijn onderwerp. Gelukkig zijn het maar kleine aanpassingen. Heb het onmiddellijk in orde gebracht. --merijnvdp 2 sep 2020 11:27 (CEST)