Overleg gebruiker:Sander Turnhout

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Evolution and evolvability in het onderwerp Wikipedian in residence
Hallo Sander Turnhout, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.386 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Ciell 13 sep 2016 16:12 (CEST)Reageren

Heb je vragen, ideeën, suggesties of opmerkingen over natuurinformatie op wikipedia, dan hoor ik het graag.! Sander Turnhout (overleg) 13 sep 2016 16:01 (CEST)Reageren

Liggende majer[brontekst bewerken]

Hi,

Ik heb dat artikel aangemaakt op basis van de beschrijving op verspreidingsatlas.nl - inhoudelijk weet ik weinig van planten maar Floron, de beheerder van verspreidingsatlas geldt als het expertisecentrum op het gebied van planten. Misschien dat u uw vraag bij hen kwijt kunt.

met vriendelijke groet


Hoi,

In het artikel over Liggende majer wordt ineens iets gesteld over de kleine majer (C-4 plant) geldt dat ook voor de liggende vorm? T.vanschaik (overleg) 7 dec 2016 12:09 (CET)Reageren

De Floron kom ik zou gauw niet uit, maar misschien dat als je dingen overneemt waarin je zelf niet echt thuis bent, dat je ze dan beter kunt laten voor wat het is. (Zelf ook een keer op mijn vingers getikt toen ik iets te ver buiten mijn expertise gebied was gegaan ;-( ). T.vanschaik (overleg) 8 dec 2016 16:31 (CET)Reageren

Geen verplichting, maar misschien wel handig[brontekst bewerken]

Hoi,

Op basis van vorige reactie: Je zet jouw reactie boven mijn vraag. Uiteraard ook een mogelijkheid, maar een discussie leest makkelijker als je achter elkaar door naar beneden kunt lezen. Dan is het ook handiger om een reactie onder een vraag te zetten.

Tweede puntje. Om vraag en reactie visueel wat makkelijker uit elkaar te houden is het handig om de reactie met een dubbele punt te beginnen. Dat heeft tot gevolg dat de reactie wat inspringt.
Voor een reactie op een reactie 2 dubbele punten etc.

Groetjes, T.vanschaik (overleg) 8 dec 2016 16:18 (CET)Reageren

Ook handig: sluit een reactie af met vier tildes. De wikiprogrammatuur vertaald dit naar jouw naam en het moment waarop je de reactie plaatst.T.vanschaik (overleg) 8 dec 2016 16:32 (CET)Reageren

Wikimedian in Residence BoF at Wikimania 2017[brontekst bewerken]

Hello!

My name is David Alves (User:Horadrim~usurped), and I'm an Wikipedian in Residence at RIDC NeuroMat (User:Horadrim). I've reach your contact through the Wikimedian in residence page in Outreach. As you may know, Wikimania 2017 is coming! I am here because, as a fellow WiR, I believe this would be a great opportunity for us to share experiences, discuss difficulties and exchange solutions, creating a community among us capable of supporting in other projects that would benefit from residents. In that sense, I have submitted a proposal of a Birds of a Feather activity to Wikimania that you can check out here. I hope to count with your support in this project and would like to invite you to join us if you participate in Wikimania. In case of any doubts, please feel free to contact me, either in my talk pages or by e-mail at david.alves(at)outlook.com.

Thank you very much! ‎Horadrim~usurped (talk) 13 apr 2017 02:33 (CEST)Reageren

Let op alsjeblieft[brontekst bewerken]

Beste Sander Turnhout, ik zag net min of meer toevallig deze bewerking van je. Daar gaat te veel mis.

  1. status: je vult daar in "niet-ingeburgerd / adventief", maar als je naar het resultaat van je bewerking kijkt, dan zie je dat deze status nergens op de pagina wordt getoond. Dan doe je dus iets niet goed. De informatie die je daarvoor nodig had, is ook niet heel makkelijk te vinden, maar het werkt alleen met een aantal voorgeprogrammeerde woorden: bedreigd | endangered | fossiel | fossil | gevoelig | near threatened | NT | LR/NT | kritiek | Critically Endangered | CR | kwetsbaar | vulnerable | VU | onzeker | DataDeficient | DD | uitgestorven | extinct | EX | uitgestorven in het wild | uitgestorveninhetwild |Extinct in the Wild | Extinctinthewild | UIHW | EW | vanbeschermingafhankelijk | van bescherming afhankelijk | conservation dependent | VBA | LR/CD | CD | veilig | Secure | niet bedreigd | least concern | LC | LR/LC | nvt | na | NE. "Niet-ingeburgerd/adventief" is geen beschermingsstatus, en is dus niet voorgeprogrammeerd.
  2. rl-id: een id is een nummer, en dit nummer wordt gebruikt om een correcte link naar de IUCN-website te maken. "zeer zeldzaam" is geen nummer. Ook hier had je kunnen zien dat jouw waarde nergens in de taxobox werd getoond na je bewerking, en dat je dus een fout maakte. Die fout was de oorzaak van een niet werkende link die nu onder het artikel verscheen: zeldzaam/0 Echte ballote op de IUCN Red List of Threatened Species.
  3. taxon: daar moet de rang worden ingevoerd als dat een andere is dan "soort". "nigra" is geen rang. Dat er iets niet goed ging had je kunnen checken door in de taxobox op de vet rood weergegeven link "nigra" te klikken: die pagina bestaat niet, en dit was dus zinloos.
  4. Bestaande tekst: Je verwijderde de bestaande tekst: "Echte ballote (Ballota nigra subsp. nigra) is een plant uit de Lipbloemenfamilie." en "De soort werd voor het eerst wetenschappelijk beschreven door Linnaeus." Dat is allebei zinvolle informatie over de soort, en die had dus moeten blijven staan.

Gevolg van deze fouten is dat alle artikelen die je de afgelopen tijd hebt bewerkt nu moeten worden nagelopen omdat je kennelijk geen idee had van wat je eigenlijk deed. Ik verzoek je in elk geval dringend om voorlopig even op te houden met het op deze manier overnemen van de inhoud van de FLORON-atlas in de encyclopedie. Laat je liever even assisteren, dus als je van plan bent weer een dergelijke bewerking te doen, laat dan iemand even snel meekijken. Ik wil dat best doen, maar dan heb ik een seintje van je nodig op het moment dat je gaat bewerken.

De status en rl-id zijn van de IUCN: die doet weliswaar aan de conservation of nature maar in de praktijk doen ze niet zo veel met planten, maar des te meer met dieren. Laat die waarden dus liever leeg als je artikelen over planten bewerkt, en ook als je niet weet waar de gegevens oorspronkelijk vandaan komen. Ik ga nu de rest van de schade even opnemen. WIKIKLAAS overleg 30 dec 2017 18:21 (CET)Reageren

Dag Wikiklaas, dank voor je bericht.
Bij planten in de flora bestaat er zoiets als de rode lijst status, met classificaties als zz en zzz en dergelijke - die zijn volgens mij ouder dan IUCN is en het zou voor de hand liggen als die classificaties gebruikt worden op wikipedia omdat ze ook in het veld veel gebruikt worden. Maar ik zal de planten eerdaags even langs lopen en de status en Rl-id's even leegmaken.Sander Turnhout (overleg) 6 jan 2018 10:53 (CET)Reageren
Natuurlijk bestaat er zo'n aanduiding van de relatieve zeldzaamheid binnen ons eigen floragebied, en een rode-lijststatus, maar dat is niet waar die parameter in de taxobxo voor is gemaakt. Bedenk dat de taxobox is ontworpen voor ieder organisme, plant, dier, virus, bacterie, wereldwijd. Mijn bezwaar tegen je bewerking was vooral dat je daar dingen deed zonder enig begrip van de diverse parameters in de taxobox, en dan gaat er te veel mis.
Je gaat niet in op mijn opmerking dat je zinvolle tekst verwijderde toen je het stukje uit de FLORON-atlas naar een bestaand beginnetje kopieerde. Ik heb pas naderhand begrepen dat je een Wikipedian-in-residence bent. Dat maakte mijn verbazing over je ondoordachte bewerkingen nog veel groter. Van iemand met een dergelijke functie mag toch op z'n minst enige vaardigheid in het bewerken van de encyclopedie verwacht worden? En zo je die niet hebt, dat je je die dan laat bijbrengen.
Ik heb je hierboven aangeboden om met je volgende bewerkingen mee te kijken, met als belangrijkste doel je te wijzen op wat goed en fout gaat, en je de benodigde vaardigheden voor het bewerken van de artikeltjes over soorten snel bij te brengen, zodat je dit binnenkort zelfstandig kunt doen. Dat aanbod staat nog steeds. Dus wat mij betreft laat je het me weten (op mijn OP bijvoorbeeld) als je een artikeltje gaat bewerken of zojuist bewerkt hebt, en kijken we eerst samen naar het resultaat voordat je verder gaat met het bewerken van andere artikelen. Met vriendelijke groet, WIKIKLAAS overleg 6 jan 2018 12:05 (CET)Reageren

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)Reageren

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)Reageren

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:41 (CEST)Reageren

Wikipedian in residence[brontekst bewerken]

Hello. I'm updating the outreach:Wikipedian in Residence. Is it correct for your WiR position with Coventry University? In particular, are the dates accurate? I've used the current table info to update Sander Turnhout (Q69726102) so that I can automate the WiR table (in progress). Evolution and evolvability (overleg) 5 okt 2019 04:53 (CEST)Reageren