Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/RegBlok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verzoekpagina voor (de)blokkades van geregistreerde gebruikers
Zie WP:RB
Zie WP:VRB
Zie WP:VP/RB
Zie WP:REGBLOK
Je kunt hier verzoeken om (de)blokkering van een geregistreerde gebruiker. Probeer inhoudelijke meningsverschillen met collega's niet via deze pagina te beslechten.

Voor een geregistreerde gebruiker moet er vanuit de gemeenschap duidelijke steun voor de (de)blokkade zijn. Volgens de richtlijnen wordt echter een ingelogde vandaal op dezelfde manier geblokkeerd als een anonieme vandaal.

Aanvraag voor blokkade van een collega

Voorkeurswerkwijze
  1. Je doet deze aanvraag nadat je in gesprek bent gegaan met je collega of nadat anderen dit gedaan hebben. Klik hier voor tips voor verschillende situaties, zoals intermenselijk wangedrag, ongewenste gebruikersnaam, leesblok en afkoelblok, inhoudelijke meningsverschillen en geschillen over kwaliteit en stijl.
  2. Meld op de overlegpagina van de ander dat je een blokkadeverzoek gaat indienen en link daarin naar deze verzoekpagina ([[WP:RegBlok]]). Bij ingelogde vandalen is een melding niet nodig.
  3. Ga hieronder naar het kopje Nieuwe verzoeken.
  4. Maak een nieuw subkopje aan met enkel de naam van de te blokkeren gebruiker: === Gebruikersnaam ===.
  5. Onder het kopje zet je: {{lg|Gebruikersnaam}}. Je schrijft een toelichting, die je ondertekent met 4 tildes.
Beoordeling

Moderatoren beslissen over (de)blokkade of andere maatregelen. De behandelend moderator geeft feedback, meldt de gekozen maatregel en verplaatst dan het verzoek naar de Afgehandelde verzoeken. De moderator voegt de (de)blokkade toe aan Wikipedia:Blokkeringsmeldingen.

Een moderator kan een complexe zaak verplaatsen naar het kopje Nieuwe verzoeken ter beoordeling door meerdere moderatoren. Een beslissing wordt dan pas genomen als vijf moderatoren een zienswijze hebben geplaatst.

Paginabeheer
  • Moderatoren kunnen afgehandelde verzoeken na een week verplaatsen naar het archief.
  • Voor uitgebreid nakaarten over een beslissing of de consequenties daarvan is er de overlegpagina. Dergelijke discussies worden hier na de afhandeling naartoe verplaatst; dit kan iedereen doen. Daarbij worden discussies die voorafgaan aan de beslissing naar de overlegpagina meegenomen als ze nodig zijn als context. Deze laatste worden dus niet verplaatst maar gekopieerd.

Verzoeken[bewerken | brontekst bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken | brontekst bewerken]

Nieuwe verzoeken ter beoordeling door meerdere moderatoren[bewerken | brontekst bewerken]

Een verzoek dat veel discussie op zou kunnen roepen, of waarover een afhandelend moderator twijfelt, kan hier geplaatst worden. Het verzoek zal alhier in principe niet worden afgehandeld voordat minimaal vijf moderatoren hun visie hebben gegeven. Uiteraard wordt de inbreng van alle gebruikers meegewogen.

Afgehandelde verzoeken[bewerken | brontekst bewerken]

Brimz[bewerken | brontekst bewerken]

Brimz gooide met deze bijdrage totaal onnodig nieuwe olie op het vuur in een toch al beladen discussie. Hij is er buitengewoon bedreven in om op een ogenschijnlijk sussende wijze de kwaadaardigste dingen te zeggen. In de betreffende bijdrage suggereert hij voor de zoveelste keer dat ik van geen enkel nut voor de encyclopedie zou zijn, en nu zelfs dat ik de encyclopedie mogelijk naar "de afgrond" zou brengen. Daarmee lijkt hij slechts uit te zijn op verdere escalatie.

Wat die bijdrage nog eens extra schrijnend maakt, is dat Brimz zelf aan de wieg heeft gestaan van de huidige, dieptreurige situatie. Hij zette me een paar weken geleden, vanuit het niets, weg als iemand die slechts van de zijlijn loopt te schreeuwen en die nu eindelijk ook zelf eens de handen uit de mouwen zou moeten steken. Die bijdrage is destijds terecht naar het Achterkamertje verplaatst, maar door die bijdrage heeft De Wikischim zich onlangs dus wel gelegitimeerd gevoeld om die loze en buitengewoon denigrerende beschuldigingen te herhalen. Want ja, als een ArbCom-lid zoiets mag zeggen, dan mag hij dat natuurlijk ook.

Naar aanleiding van de hernieuwde, hierboven gelinkte persoonlijke aanval van vanmiddag heb ik een reactie gegeven waarin ik Brimz' onheuse en vileine beschuldigingen weerleg, en hem bovendien een spiegel voorhoud, door te laten zien dat hij zich in feite zelf schuldig maakt aan wat hij mij verwijt. Bij het inmiddels maar al te bekende gebrek aan argumenten besloot Brimz vervolgens mijn reactie in zijn geheel te verwijderen en in het Achterkamertje te dumpen. Mijn analyse van dit kinderachtige gedrag wordt overigens door minstens een collega ('voorheen Leo de Beo') gedeeld, die hier schrijft "dat Brimz graag eerst een steek uitdeelt, maar bij repliek de steek terug naar het achterkamertje verplaatst. Sneu en op macht gericht - maar doorzichtig, eng gelijkhebberig en onvolwassen natuurlijk."

Ik laat me niet uitlokken tot een bewerkingsoorlog, dus ik zou graag zien dat Brimz een afkoelblokkade en/of een deelblokkade krijgt opgelegd, zodat ik mijn bijdrage zonder de door hem beoogde verdere escalatie terug kan zetten. Het gaat hier om iemand die al veel vaker gewaarschuwd is voor dit soort provocerend gedrag en toch op dezelfde voet voortgaat, dus het stadium van een waarschuwing vooraf zijn we inmiddels reeds lang gepasseerd.

Dat Brimz ArbCom-lid is zou uiteraard geen enkel beletsel mogen vormen om niet ook aan hem, net als aan ieder ander die zich bij voortduring op dergelijke wijze blijft misdragen, een blokkade op te leggen. Ik hoop op een moedige moderator. — Matroos Vos (overleg) 2 jun 2024 20:02 (CEST)[reageren]

Oh, ik zie dat moderator Wutsje zojuist, terwijl ik dit blokverzoek schreef, mijn bijdrage heeft teruggezet, waarvoor mijn hartelijke dank. Dat doet echter niets af aan het provocerende gedrag van Brimz. Sterker nog, inmiddels heeft hij mijn door Wutsje teruggezette reactie verdacht en onleesbaar gemaakt door die vol te plakken met PA-sjablonen. Die zogenaamde PA's zijn of feitelijke vaststellingen, of een letterlijke herhaling van de verwijten die hij mij al heel lange tijd maakt. De zoveelste provocatie dus, en een totaal gebrek aan respect voor de 'terugzethandeling' van een moderator, in dit geval Wutsje. Een acute blokkade blijkt noodzakelijker dan ooit. En nogmaals, ik hoop op een moedige moderator, die de bescherming van 'gewone' gebruikers net zo belangrijk vindt als de bescherming van collega-moderatoren en ArbCom-leden. — Matroos Vos (overleg) 2 jun 2024 20:08 (CEST)[reageren]
Zie deze bijdrage. Hopelijk heb ik hiermee de angel uit het conflict gehaald. Mocht nog een andere actie van mijn kant nodig zijn, dan hoor ik dat graag. Groet, Brimz (overleg) 2 jun 2024 20:18 (CEST)[reageren]
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Beste Matroos, ik zou je willen vragen om deze uitputtende strijd (voor alle betrokken) voor de komende tijd te staken. Neem een goede duik in de frisse oceaan, leg Wikipedia even terzijde, want je blijft tegen alles aanbotsen en ik kan niet anders dan voorzien dat er op deze manier binnenkort een volledige blokkade op je pad komt. Ja, het was onnodig om je volledige opmerking te verwijderen en dus terecht dat Wutsje hem terugzette, maar het is evengoed terecht dat de meest zware taal uit de bijdrage nu verborgen is. Ik zie een mea culpa van Brimz naar jou toe, en hoop dat je die aan wilt nemen. Ciell need me? ping me! 2 jun 2024 20:27 (CEST)[reageren]

(nagekomen discussie verplaatst naar overlegpagina)