Naar inhoud springen

Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100608

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Toegevoegd 08/06 te verwijderen vanaf 22/06[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 08/06: Deel 1[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Your Honour, I rest my case, zou de advocaat in de rechtzaal nu zeggen. Quod erat demonstrandum. Jouw reactie, daar gaat het Auto-Realistisch Manifest juist over. Horende doof, ziende blind en wat de boer niet kent dat vreet 'ie niet. De genoemde identifier is een unieke code die machines zelf aan data geven. Niet handig leesbaar voor mensen, wel voor machines. Je kan het een programmatje dat informatie over je hardware geeft noemen, want uiteindelijk is alle opgeslagen data natuurlijk een configuratie op sub-atomair niveau in je machine. Maar het is een manier voor machines onderling om met de enorme hoeveelheid aan data om te gaan. Vergelijkbaar met een umid identifier (SMPTE standard 330; https://www.smpte-ra.org/umidreg/s330mex.html). Waarmee we meteen bij de televisieproducer zijn beland. Televisieproducers kunnen ook wetenschappers zijn én ingenieur. Multi-talented heten dat soort mensen. Ingenieur Inger Le Gué is zo iemand en is nu verbonden aan Middlesex University. Alwaar ze machines bouwt. En daarover publiceert. En daarbij refereert aan The Auto-Realistic Manifesto, als tegenhanger voor de mainstream kijk op machines: "With this text a radical shift away is made from the dominant anthropocentric perspective and its encapsulating language. Looking at machines with this text in mind opens up a completely new space. It gives the freedom to look at machines as they are, not merely as more or less complicated tools for men to achieve their goals. It opens up the possibility to look at robots not as the next step in human evolution (Homo Roboticus) but as an evolutionary process of machines, like viruses have their own evolutionary path in parallel with living organisms." (The Chief and Highest End of Man, London, 2010). Dat het Auto-Realistisch Manifest (The Auto-Realistic Manifesto) geschreven is door de zichzelf The Ambassador of Them noemende, daar kan zij ook niets aan doen. Daar wordt een en ander niet minder "echt bestaand" door, zoals ook de uitingen van Banksy (https://en.wikipedia.org/wiki/Banksy) niet minder echt worden doordat zijn geboortenaam onbekend is. Maar misschien moet ik Wikipedia.nl wel in zijn geheel vergeten en naar Wikipedia.org gaan.

Aha, een en ander begint nu duidelijker te worden. Inger (een Scandinavische voornaam als ik met niet vergis) Le Gué studeerde naast de Middlesex University ook aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de Technische Universiteit Delft en de Universiteit Leiden (psychologie). Ze is verbonden aan een aantal bedrijven (of bedrijfjes) in de Entertainment industry. Hier staat een filmpje van haar afstudeerproject in Rotterdam: https://www.youtube.com/user/rayboeng. Hebben we het hier inderdaad over dezelfde Le Gué? MrBlueSky 9 jun 2010 03:32 (CEST)[reageren]

Klopt. In de Entertainment industry wordt trouwens niet alleen geproduceerd maar ook technologie ontwikkeld. Zeer geavanceerde technologie zelfs. Zoals de media editor beschreven in de UK patent-applicatie GB1001024.7. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Icequeen48 (overleg · bijdragen)

Het probleem met het artikel zoals het er stond was dat het onbegrijpelijk was. Een WP-artikel is bij voorkeur zo duidelijk en zakelijk mogelijk geschreven, waarbij de lezer al in de inleiding een idee krijgt waar het over gaat. Een ander vereiste is dat er over het beschreven onderwerp secundaire bronnen beschikbaar zijn (zie ook Wikipedia:Geen origineel onderzoek). MrBlueSky 9 jun 2010 12:40 (CEST)[reageren]
  • RFM radio - wiu - ne/reclame Kattenkruid 8 jun 2010 02:02 (CEST)[reageren]
    • Het gaat niet om reclame, totaal niet relevant. Het is een officieel radiostation met een uitzendlicentie vanaf 2000 toegekend door een officiële instantie (Commissariaat voor de Media). Het gebruik van een Alexarating waar over wordt gesproken lijkt me ook niet zo relevant, aangezien het om een radiostation gaat met een officieel uitzendlicentie, en niet om een website. Net als de genoemde lokale omroep (Veluwe FM). Alleen de wijze van distributie is anders.
    • Met jouw opmerking dat Veluwe een etherfrequentie heeft geef je dus aan dat je onderscheid maakt in de vorm van distributie. Nogmaals, niet relevant, RFM radio is een radiostation, géén website. Op de site kun je tevens een licentienummer vinden van de Sena. 8 jun 2010 3:51 (CEST) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Turntabledayz (overleg · bijdragen)
    • Nog een toevoeging aan mijn bovenstaande relaas: ik vind het erg jammer dat een goedbedoeld artikel over een radiostation de nek om wordt gedraaid omdat iemand van mening is dat het om een website gaat. Er zijn meer radiostations die internet als distributievorm gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de geleverde diensten van providers als KPN. Deze leveren op basis van IP radio en TV stations digitaal aan hun gebruikers. Zijn deze radio en TV stations dan ook enkel 'websites' omdat sommigen er voor kiezen enkel op basis van IP uit te zenden? 8 jun 2010 04:10 (CEST) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Turntabledayz (overleg · bijdragen)
    • Voor Voor verwijderen NE webradiostation Agora 8 jun 2010 10:26 (CEST)[reageren]
    • Voor Voor verwijderen Totaal niet relevant.... Fred 8 jun 2010 12:24 (CEST)[reageren]
    • Tegen Tegen verwijderen Kulargument om een webradiostation geen ruimte te geven op wikipedia omdat het een ander distributievorm van uitzenden gebruikt. Het is en blijft een radiostation, of het nou uitzend via web, fm, am, uhf, vhf, 3G, digitenne, enz. Het is een radiostation, daar gaat het om. gebruiker:Turntabledayz
      • Het betitelen van een argument als kulargument is geen valide tegenargument. Fred 8 jun 2010 16:01 (CEST)[reageren]
        • Het betitelen van een tegenargument als geen valide tegenargument is een kulargument als er zelf niet in wordt gegaan op een argument.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.169.143.236 (overleg · bijdragen)
          • Uit dit soort proza blijkt zonneklaar dat aanmaker belang heeft bij plaatsing van het lemma en nauw bij de inhoud ervan betrokken is. Overigens dient aanmaker zich aan een minimale vorm van etiquette te houden. Woorden als kulargument passen daar niet bij. Fred 8 jun 2010 18:01 (CEST)[reageren]
            • Ik ben benieuwd of jij Fred nog een echte argument hebt. Ik zie je tot nu toe niets anders dan zeuren om het zeuren. Wat is volgens jou niet relevant aan het geplaatste artikel? En ga eens in op de overige argumenten dan? Tot nu toe zie ik jou niets anders doen dan de discussie proberen te frustreren met oeverloos gezwets. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.169.143.236 (overleg · bijdragen)
    • Tegen Tegen verwijderen Eens met bovenstaande gebruiker. Wat raar dat er onderscheid wordt gemaakt tussen een nietszeggende lokale omroep en een commercieel radiostation dat al jaren digitaal uitzendt. Als we dan toch gaan muggeziften over etherfrequenties, ook dit station zendt uit via de ether op het moment dat iemand met een mobiele applicatie de stream aanroept. Want een 3G stream gaat ook via de ether, dus dit station heeft een etherfrequentie. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.169.143.236 (overleg · bijdragen)
    • Tekst is totaal NE/pov/promo, vooral de tweede alinea. Daarnaast dient een webradiostation te voldoen aan de regels mbt websites. Google zegt dat het totaal NE is: een of andere franse club is bekender. — Zanaq (?) 8 jun 2010 20:57 (CEST)
      • Tekst is informeel, net zo informeel als een pagina over een ander radiostation zoals hierboven al werd aangehaald (Veluwe FM). Leg beide teksten naast elkaar, alleen distributievorm is verschillend. M.b.t. website voldoet het aan de regels. Dat Google iets zegt, zegt niets over het station zelf. Google is van alle markten thuis het geeft elk antwoord welke jij wil dat het geeft. De andere Franse club is niet bekender, alleen in het land van herkomst. Geen valide argument imho, er wordt gegoocheld met de wijze van zoeken. Immers als je het zo doet: http://www.google.nl/search?hl=en&safe=off&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&q=rfmradio&aq=f&aqi=g-s1g1g-sx8&aql=&oq=&gs_rfai= staat het wel bovenaan. Het zegt niets over of het bekender is. Daar kan je iets als Google niet voor nemen als maatstaf. Dit is ook meten met twee maten. Het is een Nederlands radiostation, het betreffende artikel staat op de NL versie van Wiki, niet op een FR versie. En er zit verschil in naam tussen de Franse en de Nederlandse. Beter je huiswerk doen Zanaq.

Ik wil nog vermelden dat ik ook voorstander ben van toevoeging van alle andere bestaande Nederlandse radiostations die digitaal uitzenden, en over een licentie beschikken. Want er wordt nu helaas een onderscheid gemaakt tussen een station welke digitaal uitzendt of analoog (via FM). Dit is totaal niet relevant, aangezien het gaat om (zoals mijn medestander hierboven al heeft vermeldt): een radiostation. Of je nu uitzendt via welke vormen van distributie dan ook, als je een officieel licentie hebt ben je een radiostation. En daar hoort tegenwoordig ook een website bij. Zelfs het genoemde voorbeeld hierboven (en het gros van alle bestaande lokale omroepen die via Wiki worden vermeldt) hebben een website. Dus een argument als promo gaat niet op, reclame evenmin. Zo heb ik vernomen dat KXradio bijvoorbeeld om diezelfde kortzichtige argumentatie verwijderd is (dit terwijl KXradio ook een geschiedenis kent en is opgezet door een bekende programmamaker (Rob Stenders)). Het is een officieel Nederlands radiostation, en zendt ook uit met een licentie. Je kunt niet langer er een onderscheid in blijven maken op basis van distributievorm. Er zijn zelfs radiostations die in Nederland enkel via de Digitale kabel uitzenden, en dus op basis van All IP. Die kun je niet uitsluiten en afdoen als reclame, een promo of wat voor krom argument dan ook omdat zij enkel digitaal uitzenden. Het zijn en blijven radiostations. En een informele pagina over het bestaan hiervan is niets mis mee, net zoals de informele pagina's bestaan over lokale omroepen die andere mensen evenmin iets zeggen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.169.143.236 (overleg · bijdragen)

    • Tegen Tegen verwijderen KXradio is een mooi voorbeeld van een digitaal station dat ontbreekt op wikipedia. Hoe kun je spreken over een encyclopedie als een regionaal of lokaal hier wel bestaansrecht heeft terwijl het minder vertelt dan iets als Kxradio of een willekeurig digitale webradiostation? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 195.240.16.70 (overleg · bijdragen)

Tegen Tegen verwijderen Beste lezers, wat een discussie. Ik heb me laten verwijzen naar dit artikel en er is gevraagd een mening over te geven. En ik als muziekliefhebber krijg tranen in mijn ogen bij het lezen van de discussie. Jazeker. KXRadio is voor de muziekliefhebber, en is dan ook om die reden ontstaan. Zo is ook Kink FM ooit begonnen door diezelfde Rob Stenders. Het is voor mij onbegrijpelijk dat dit een discussiepunt kan zijn. Aan de tegenstanders te zien (de mensen die voor het verwijderen zijn) kan ik opmaken dat zij zich nauwelijks hebben verdiept in moderne vormen van radio. Dat is jammer. Dat kan gebeuren. We hebben op de hedendaagse FM radio al weinig keuze. De digitale stations voegen naar mijns inziens dan ook iets toe. Het vermelden van het bestaan hiervan, hetzij op informatieve wijze is fijn. Ik kan me dan ook helemaal vinden in de mening van de voorstanders die zeggen dat het meten met twee maten is. Een lokale omroep wordt wel informeel vermeldt. Een digitaal station mag dan weer niet. De overeenkomst? Het zijn beide radiostations. En ze draaien muziek, hebben een doelgroep. En ja, ik mag misschien wat bevooroordeeld zijn als liefhebber van KXRadio (en muziekliefhebber pur sang), toch wil ik de heren vragen het eens een kans te geven. Zolang het tot doel heeft informatief te zijn. Dat is het naar mijns inziens ook na het lezen van de hier genoemde pagina's van Veluwe radio en rfmradio. Give it a go! gebruiker:liquid-orange

Toegevoegd 08/06: Deel 2[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd 08/06: Deel 3[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.