Wikipedia:Wikiproject/Wiki goes Caribbean/bijeenkomst 22 mei 2021

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Notendop Deze pagina in een notendop: Om je de link voor de Zoom bijeenkomst voor 22 mei toe te kunnen sturen, vragen we je om in te schrijven via dit inschrijfformulier.

Trinta di Mèi[bewerken | brontekst bewerken]

Het Polygoonjournaal over de hevige onlusten in Willemstad.

Waar was jij op 30 mei 1969? Wat herinner jij je van deze dag? Voor velen is dit een dag om nooit meer te vergeten. Wil je je ervaringen hierover delen? Doe dan mee aan de online Wiki Goes Caribbean bijeenkomst op 22 mei.

Programma 22 mei[bewerken | brontekst bewerken]

tijd: 15.00 - 17.00 CET, online via Zoom.

Tijd Sessie omschrijving Sessie omschrijving
14.50 uur Zoomruimte open
15.00 uur Opening bijeenkomst - Tico Koopmans
15.15 uur Trinta di Mèi - Magda Lacroes
15.25 uur Opsplitsing groep (je kiest zelf bij welke groep je aansluit)

en pauze

Groep 1 Groep 2
15.40 uur Vier sprekers delen hun persoonlijke ervaringen over Trinta di Mèi. Vraag en antwoord sessie voor mensen die willen

starten met bewerken van Wikipedia.

16.30 uur Delpher als bron en collectie Nationaal Archief - Tico Koopmans
16.45 uur Delen van eigen foto's via Wikimedia Commons
16.55 uur Afronding Afronding

Wikipedia bewerken moeilijk?[bewerken | brontekst bewerken]

Iedereen kan Wikipedia bewerken! Vrijwilligers van Wikimedia Nederland zijn aanwezig en bieden je de helpende hand. Medewerkers van het Nationaal Archief wijzen je de weg naar de bronnen in onze collecties. Benieuwd wat je kunt doen om de informatie over Trinta di Mèi (pap) en Curaçao op Wikipedia te verbeteren en uit te breiden? Kijk eens tussen onze lijsten van gewenste artikelen (rode linken) en artikelen op Wikipedia die nog verbeterd of vertaald kunnen worden. Onderaan deze pagina vind je alvast meer informatie over hoe je Wikipedia kunt bewerken.

Wiki goes Caribbean[bewerken | brontekst bewerken]

Deze Wiki goes Caribbean-bijeenkomst wordt georganiseerd door de Wiki goes Caribbean Werkgroep van Wikimedia Nederland en de Dutch Caribbean Book Club in samenwerking met het Nationaal Archief.

De bijeenkomst is gratis. De schrijfmiddag is toegankelijk voor startende en ervaren Wikipedia bewerkers en is van 15.00 uur tot 17.00 uur CET. We werken met Zoom. Om je de link voor de Zoom bijeenkomst te kunnen toesturen, vragen we je om in te schrijven via dit inschrijfformulier.

Infomateriaal over bewerken van Wikipedia en Wikimedia Commons[bewerken | brontekst bewerken]

Op zoek naar wat meer informatie over het bewerken van Wikipedia of het uploaden van afbeeldingen naar de Commons beeldbank? Hieronder vind je alle stappenplannen én de grote Wikipedia-handleiding. Onderstaande bestanden zijn ook te downloaden via deze Google Drive map.