Overleg:Emanuel Mendez da Costa

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door FeyBart

Na het maandenlang uitsluitend deze week de stoute schoenen aan getrokken en enkele nieuwe pagina's opgevoerd van malacologen. Ik loop tegen wat zaken aan waarbij mijn wikikennis schromelijk tekort schiet.

De naam van deze persoon wordt op meerdere manier geschreven, zowel Mendes als Mendez komt voor en nog veel meer varianten. Nu is de Engelse pagina Emanuel Mendez da Costa en dat stelt mij voor een probleem.

Verder merk ik dat bij het toevoegen van een categorie op deze pagina er automatisch een koppeling naar deze pagina komt op de "categorie pagina". So far, so good, maar mij valt op dat de sortering van de namen op (bijvoorbeeld) https://nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Malacoloog niet helemaal logisch lijkt. Ligt dat aan de scan? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Peeterke (overleg · bijdragen)

Hallo Peeterke,
Allereerst mijn complimenten met dit artikel. Vergeet overigens uw berichten op een overlegpagina niet te ondertekenen met vier tildes (~~~~) waardoor uw handtekening zichtbaar wordt; zo blijft u niet anoniem.
Om in te gaan op uw vragen: over hoe de naam te schrijven heb ik zo snel niet zoveel nieuwe informatie toe te voegen. De andere (ongeveer zes) talen schrijven het allemaal als "Mendez da Costa", dus met een kleine "d" en een "z" in "Mendez". Mij lijkt het logisch om die spelling aan te houden, al weet ik de redenatie daarachter dus niet. Andere gebruikers hebben hier wellicht meer verstand van.
Voor uw probleem met de categorieën was een simpele oplossing. Daarvoor wordt een standaard stukje code in het MediaWiki-systeem gebruikt: {{DEFAULTSORT:Achternaam, Voornaam tussenvoegsels}}. Defaultsort zorgt er dus voor dat het sorteren op achternaam gaat en niet op voornaam. Naar analogie met de Franse pagina heb ik het sorteren ingesteld op "Mendes"; ik nam aan dat "Da" een tussenvoegsel is.
Voor verdere vragen kunt u hier weer terecht of op mijn overlegpagina. Met de groeten van Fey|Bart - 8 mei 2014 16:55 (CEST)Reageren
Naar de buitenwereld: Voor de rest van het overleg, zie mijn overlegpagina. Fey|Bart - 8 mei 2014 21:23 (CEST)Reageren