Wikipedia:De kroeg/Archief/20150814

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Community health[bewerken | brontekst bewerken]

Op meta is een project gestart om indrukken te verzamelen over hoe gebruikers de community ervaren. Op de Nederlandstalige Wikipedia zijn de vragen om feedback vertaald in het Nederlands. De startpagina voor het lokale project is Wikipedia:Gezondheid_van_de_gemeenschap. In totaal zijn er zes open vragen over het online samenwerkingsproject Nederlandstalige Wikipedia. De onderzoekers staan onbevangen en onbevooroordeeld in dit onderzoek. Algemene vragen en opmerkingen over dit onderzoek kun je kwijt op Overleg Wikipedia:Gezondheid van de gemeenschap. Een vraag had ik vergeten over te nemen. Die is nu toegevoegd. Het blijkt dat niet voor iedereen de vragen duidelijk zijn. Hierna een toelichting.

  1. What makes you feel welcome in the wiki projects? Voel je je wel eens wel welkom op de Nederlandstalige Wikipedia? Beantwoord dan de vraag Waardoor voel jij je welkom op de Nederlandstalige Wikipedia? op de pagina Wikipedia:Gezondheid van de gemeenschap/Waardoor voel jij je welkom op de Nederlandstalige Wikipedia?. Op die pagina kun je aangeven wat je wel bevalt aan het online samenwerkingsproject Nederlandstalige Wikipedia. Heb je nog vragen of opmerkingen over deze vraag dan kun je die stellen op Overleg Wikipedia:Gezondheid van de gemeenschap/Waardoor voel jij je welkom op de Nederlandstalige Wikipedia?.
  2. What makes you feel like you don't belong here? Voel je je wel eens niet welkom op de Nederlandstalige Wikipedia? Beantwoord dan de vraag Waardoor heb je het gevoel dat je niet thuishoort op de Nederlandstalige Wikipedia? op de pagina Wikipedia:Gezondheid van de gemeenschap/Waardoor heb je het gevoel dat je niet thuishoort op de Nederlandstalige Wikipedia? Op die pagina kun je aangeven wat je niet bevalt aan het online samenwerkingsproject Nederlandstalige Wikipedia. Heb je nog vragen of opmerkingen over deze vraag dan kun je die stellen op Overleg Wikipedia:Gezondheid van de gemeenschap/Waardoor heb je het gevoel dat je niet thuishoort op de Nederlandstalige Wikipedia?
  3. What shared values bring us together online? Welke waarden delen de gebruikers van de Nederlandstalige Wikipedia? Wat vind jij belangrijk? Beantwoord de vraag op de pagina Welke waarden brengt gebruikers van de Nederlandstalige Wikipedia bij elkaar? Heb je nog vragen of opmerkingen over deze vraag dan kun je die stellen op Overleg Wikipedia:Gezondheid van de gemeenschap/Welke waarden brengt gebruikers van de Nederlandstalige Wikipedia bij elkaar?
  4. Are there certain practices that can facilitate working together online? Wat helpt volgens jou de samenwerking op het online samenwerkingsproject Nederlandstalige Wikipedia? Beantwoord die vraag op de pagina Welke werkwijzen helpen je samen te werken op de Nederlandstalige Wikipedia? Heb je nog vragen of opmerkingen over deze vraag dan kun je die stellen op Overleg Wikipedia:Gezondheid van de gemeenschap/Welke waarden brengt gebruikers van de Nederlandstalige Wikipedia bij elkaar?
  5. Is there anything we can do better on our online interactions to help others learn and transform each other? Wat kan er volgens jou aan de onderlinge samenwerking verbeterd worden op het online samenwerkingsproject Nederlandstalige Wikipedia? Beantwoord die vraag op de pagina Wat kunnen gebruikers van de Nederlandstalige Wikipedia verbeteren in hun onderlinge interacties online om elkaar te helpen leren en te transformeren? Heb je nog vragen of opmerkingen over deze vraag dan kun je die stellen op Overleg Wikipedia:Gezondheid van de gemeenschap/Wat kunnen gebruikers van de Nederlandstalige Wikipedia verbeteren in hun onderlinge interacties online om elkaar te helpen leren en te transformeren?
  6. What makes the wiki projects be alive? Een lastige vraag. Schets bijvoorbeeld jouw beeld van hoe jij de samenwerking het liefste ziet op de Nederlandstalige Wikipedia op de pagina Wikipedia:Gezondheid van de gemeenschap/Wat maakt de Nederlandstalige Wikipedia een levend project? Heb je nog vragen of opmerkingen over deze vraag dan kun je die stellen op Overleg Wikipedia:Gezondheid van de gemeenschap/Wat maakt de Nederlandstalige Wikipedia een levend project?.

De gebreken in de vertaling van de vragen in het Engels naar het Nederlands zijn geheel van mijn hand. Het is een wiki, voel je vrij en ga je gang om de vertaling te verbeteren. Ad Huikeshoven (overleg) 7 aug 2015 05:38 (CEST)[reageren]

Concept jaarplan Wikimedia Nederland 2016[bewerken | brontekst bewerken]

Wil je meedenken en meepraten over wat Wikimedia Nederland volgend jaar gaat doen? Dat kan nu. Een eerste concept jaarplan is nu beschikbaar. Commentaar leveren kan tot 25 augustus. Op 29 augustus is er tijdens de Wikizaterdag gelegenheid om met bestuursleden en medewerkers van Wikimedia Nederland te praten over het jaarplan en de strategie voor de komende jaren. Ook online via het irc-kanaal wikimedia-nl. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 7 aug 2015 12:12 (CEST)[reageren]