Wikipedia:De kroeg/Archief/20161105

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


"Omdat ik iets te zeggen had"[bewerken | brontekst bewerken]

Naar aanleiding van de tentoonstelling 'Omdat ik iets te zeggen had' over Nederlandse 19-eeuwse schrijfsters organiseert de Gendergap werkgroep een tweedelige Wikipedia workshop in samenwerking met de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Zaterdag 5 november is er in de universiteitsbibliotheek in Utrecht een workshop Wikipedia over vrouwelijke schrijvers: interessant misschien voor nieuwe Wikipedianen, maar niet minder voor de gevestigde orde.

De Universiteit Utrecht biedt ons, samen met het Huygensinstituut, de mogelijkheid om artikelen te schrijven over schrijfsters uit de 19de eeuw en geven ons toegang tot de bronnen in de bibliotheek. Na afloop zal er mogelijkheid zijn tot het bekijken van oude drukken en handschriften van enkele oude Utrechtse schrijfsters.

Op zaterdag 19 november zal er tijdens de Wikimedia Conferentie een mogelijkheid worden geboden tot vervolg van de workshop. Inschrijven voor 5 november kan hier (vanwege beperkte plaatsen); voor 19 november is inschrijven niet nodig.

Namens de werkgroep, Ciell 27 okt 2016 21:00 (CEST)~[reageren]

Gender gappen? Het leukste lijkt mij dat ze je hierbij geen Tante Betje-stijl mogen verwijten :) 83.85.143.141 28 okt 2016 20:01 (CEST)[reageren]
Het artikel hierover heet gewoon Tante Betje. Tip: linksboven de eerste paar letters intikken. De Wikischim (overleg) 28 okt 2016 20:52 (CEST)[reageren]